hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemide toplantılar, doğa ve termal otellere kaydı

    Pandemide toplantılar, doğa ve termal otellere kaydı
    expand

    Pandemide toplantılar, doğa ve termal otellere kaydı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rukiye MEYVECİ/RİZE, (DHA) - PANDEMİ sürecinde ertelenen toplantı, kongre ve seminerler Karadeniz Bölgesi'nde doğa ve termal otellere kaydı. Katılımcılar etkinliklerde hem eğitimlerini gerçekleştiriyor hem de doğayla baş başa kalıyor.

    Pandemi dolayısıyla ertelenmek zorunda kalan çoğu toplantı, kongre ve seminerler yeniden başladı. Önceki yıllarda şehir merkezlerindeki salonlarda yapılan toplantılar pandemi dolayısıyla doğa ve termal otellerde yoğunlaşmaya başladı. Katılımcılar hem eğitimlerini gerçekleştiriyor hem de doğayla buluşarak stres atma fırsatı yakalıyor. Sağlık-Sen Erzurum Şubesi üyeleri il divan toplantısı için Rize’nin İkizdere ilçesindeki bir termal tesisi tercih etti. Gün boyu devam eden etkinliklere katılanlar aralarda doğayla baş başa kalıyor.

    ‘NEFES ALMAK İÇİN BURAYI TERCİH ETTİK’

    Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman “Sağlık çalışanlarımız bir nefes alsın diye Erzurum ilimizin sınırları dışında oksijenin bol olduğu doğa ile iç içe bir ortamda toplantı yapmayı tercih ettik. Sağlık çalışanları 2 senedir maske ile nefes alamıyordu. Doğa ile iç içe bu ortamda bir nebzede olsa nefes alma fırsatı buldular. Termal tesisten de faydalanarak inşallah döndüğümüz zaman, buranın verdiği enerji ile daha verimli bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.

    Eğitime katılan Semih İncir, “Karadeniz, yeşili, doğası, manzarası ile çok güzel. Bu yorucu pandemi sürecinde özellikle sağlık sektörü olarak bir yorulmuşluk, yıpranmışlık oldu. Daha dinlendirici özelliğe sahip olduğu için doğanın içerisindeki tesisler, toplantılar için cazip hale geldiler. Termal sudan faydalanarak çok verimli bir toplantı geçirdik” ifadelerini kullandı.

    'KATILIMCILAR DOĞAYLA BULUŞUYOR'

    Tesis yöneticisi Amaç Ekşi de “Eğitim ve toplantı gruplarını organize eden yöneticiler şehir otellerinden ziyade, doğa ve termal otelleri tercih ediyorlar. Yöneticilerden aldığımız geri dönüşlere göre, doğa ile iç içe vakit geçiren katılımcılar daha verimli bir şekilde geri dönüyor. Doğa ile iç içe izole bir ortamda bulunan tesisimize gelen katılımcılar eğitimlerini alırken verdikleri molalarda, doğa ile buluşma imkanına sahip oluyorlar. Termal tesiste gelen misafirlerimiz hem yorgunluklarını atıyor hem de çalışma döneminde kronik rahatsızlıklarını bir nebze de olsa unutuyorlar” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow