hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkizdere'ye 'turizm meslek yüksekokulu' için adım atıldı

    İkizdereye turizm meslek yüksekokulu için adım atıldı
    expand

    İkizdere'ye 'turizm meslek yüksekokulu' için adım atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rukiye MEYVECİ/RİZE, (DHA) - RİZE'nin İkizdere ilçesinde kültürel ve sanatsal etkinliklerle düzenlenen Ekşioğlu Vakfı 22. Ovit Yayla Şenlikleri'nde, İkizdere’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde sağlık meslek yüksekokulu kurulması için yapılan çağrılar karşılık buldu. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi'nin kamuoyu gündemine taşıdığı ve karar alınması halinde eğitim binasını yaptırmaya hazır olduğunu ilan ettiği şenliklerde Gençlik ve Spor eski Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da, "Gerekli çalışmaları takip edeceğiz. İnşallah hayırlısıyla bu yüksekokulu ilçeye  kazandırmaya çalışacağız" dedi.

    İkizdere ilçesi Ovit Yaylası'nda düzenlenen ve kültürel ve sanatsal etkinliklerle 3 gün süren Ekşioğlu Vakfı 22. Ovit Yayla Şenlikleri'ne Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İkizdere Kaymakamı Hacı Kerim Meral, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Melih Doğruel, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mustafa Ekşi, Vakıf Başkan Vekili Kemal Ekşi ile Rize, Trabzon, Artvin ve Erzurum'dan on binlerce kişi katıldı.

    İlk gün Hacı Hakkı Ekşi Camii'nde İl Müftülüğü ile ortaklaşa Kur-an-ı Kerim Ziyafeti ile başlayan program aynı akşam İkizdere futbol sahasında düzenlenen Gökhancan Boşankoğlu, Fırat Cenk Ekşioğlu, Kemal Yılmaz ve Ahmet Ekşioğlu konserleri ile sürdü. Şenliğin Ovit Yaylasındaki ilk günü ile yayla göçü geleneğinin canlandırılması ile başladı. Yöresel kıyafetli yöre kadınlarının inekleri ile katıldığı yürüyüşte, tulum ezgileri eşliğinde türküler söylendi. El sanatları stantlarının açıldığı şenliklerde Karadenizli şarkıcılar Sebihan Altunay, Gökhancan Boşnakoğlu, İslam Yıldız, Yasemin Yıldız, Ahmet Ekşioğlu ve Aslıhan Çiçek sahne aldı. Altın ödüllü koltuk kapma, çuval, bayrak, yumurta ve çöp toplama yarışmalarının düzenlendiği şenliklerde Rize Bezinden dikilen kıyafetlerle defile ise beğeni topladı.

    Etkinliklere davet edilen Şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, oğlunun adına ağıt yazan Ceren Ece Öksüz'ün okuduğu ağıtı dinledi. Duygusal anların yaşandığı programda Ayşe Bülbül’e Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi tarafından, Eren Bülbül’ün resminin yer aldığı tablo ve çeşitli ürünler hediye edildi. Başkan Ekşi elini öptüğü şehit annesine her zaman yanında oldukları mesajını verdi. Doyasıya horon oynanan şenliklerde Osman Akbulut, Aslıhan Çiçek, Fırat Cenk Ekşioğlu, Ceren Ece Öksüz, Serhan İlbeyi ve Pinhani grubu sahne aldı. Pinhani grubu sevilen şarkılarını seyirciler ile birlikte seslendirdi. Grubun solist Sinan Kaynakçı kemençe ve tulum çalarak söylediği yöresel türkülerle hayranlarına unutulmaz bir gün yaşattı. 

    Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, şenlikler öncesi İkizdere'ye Sağlık Turizm Meslek Yüksekokulu kurulması yönünde yaptığı çağrı karşılık buldu. Şenliklerde konuşan Başkan Ekşi, "Biz bu bölgenin geleceğini turizm ve sağlıkta görüyoruz. Bu bölgenin tanıtımına katkı sağlamak şenlikler düzenliyoruz. Halkımızdan yoğun bir ilgi var. Kültürel ve sanatsal yönüyle Ovit Yaylası binlerce kişiyi buluşturuyoruz. Şimdi hükümetimiz ve sayın cumhurbaşkanımızdan bir isteğimiz olacak. Yapılan çalışmalarla Rize'miz gün geçtikçe bir yıldız gibi parlıyor. Tüneller, yollar, lojistik liman, havalimanı, İkizdere çay fabrikası gibi bir çok yatırım ilimiz ve ilçemize yapıldı, yapılıyor. Bizler de aile olarak elimizden geleni yapıyoruz. Öncelikle ilçemizdeki ihtiyaçları ailemiz ve akrabalarımızla birlikte gidermeye çalıştık. İkizdereliler olarak hükümetimizden talebimiz var. Üniversite giden ilin, ilçenin çehresi değişiyor. Biz İkizdere'nin geleceğini turizm ve sağlıkta görüyoruz. İlçemize sağlık turizmi  ile ilgili bir meslek yüksekokulu istiyoruz. İkizlerimize açılmasını talep ediyoruz. Devletimiz böyle bir karar alırsa ben şahsen yüksekokul binasını yapmayı taahhüt ediyorum. Protokol imzalamaya her zaman hazırım" ifadelerini kullandı.

    Gençlik ve Spor eski Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da."Ekşioğlu Vakfı Balkanımız Süleyman Ekşi'nin İkizdere halkı adına bir talebi oldu. Üniversitemiz bünyesinde bir sağlık turizm meslek yüksekokulu kurulmasını istedi. Ve dedi ki, 'Ben burada yapılacak olan meslek yüksek okulu için bina yapmaya hazırım'.  Bizde bunu ileteceğiz. Gerekli çalışmaları takip edeceğiz. İnşallah hayırlısıyla bunları kazandırmaya çalışacağız. Bölgemizin gelişmesini istiyoruz. turizmle, organik tarımla, sağlık turizmiyle her yönüyle gelişmesini istiyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow