hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Muhtarlığı projeler üreten kurum haline getireceğiz'

    Muhtarlığı projeler üreten kurum haline getireceğiz
    expand

    'Muhtarlığı projeler üreten kurum haline getireceğiz'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rukiye MEYVECİ/RİZE,(DHA)-RİZE Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, “Muhtarlığı sadece beton döken, duvar yaptıran kurum olmaktan çıkarıp, sosyal ve kültürel projeler üreten kurum haline getirmek birinci önceliğimiz” dedi.

    Rize Muhtarlar Federasyonu’nun 4’üncü Olağan Kongresi’nde başkanlığa seçilen Remzi Güzel, basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltı programında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de kurulan 3’üncü muhtarlar federasyonu olduklarını belirten Güzel “Federasyonumuz; mahalli idareleri, özellikle köy ve mahallelerin idaresini sağlam bir yapıya, ekonomik ve sosyal fonksiyonlara sahip kılarak kamu düzeni içinde etkili ve demokratik yönetim sisteminin gerçek teminatı olan güçlü kuruluşlar haline getirilmesine yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur. Türkiye genelinde ilklerden olan federasyonumuz Türkiye’de kurulan 3’üncü muhtarlar federasyonudur. Birlikten kuvvet doğar ilkesinden hareketle kurulan federasyonumuz, Rize genelinde bulunan köy ve mahallelerimizin muhtarlarıyla iletişim halinde olarak halkımızın iyilik ve refahı için yapılacak olan her türlü sosyal, ekonomik, kültürel yatırıma ve hizmete destek olup katkı sağlayacaktır. Bu amaçla belirli dönemlerde toplantılar düzenleyerek birlik ve beraberlik içerisinde bütün muhtarlarımızın aktif olarak görev yapmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

    Muhtarlığı belirli kalıplardan çıkarıp, yeni bir nefes vizyonuna uygun hale getirmeye çalışacaklarını ifade eden Güzel, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde açıklanan ‘Türkiye Yüzyılı’ beyanında belirtilen devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes vizyonuna uygun hale getirmeye çalışacağız. Muhtarlığı sadece beton döken, duvar yaptıran kurum olmaktan çıkarıp, sosyal ve kültürel projeler üreten kurum haline getirmek birinci önceliğimiz. Rize’mizin gelişmesi ve ilerlemesi için bizler kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle sürekli ve etkili iletişim halinde olup, sürece var gücümüzle destek vereceğiz. Rize genelinde Ovit Dağı Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı ve yapılmakta olan Rize Şehir Hastanesi, Lojistik Limanı, kamuoyunun istediği, bizimde çok istediğimiz Samsun- Sarp Demiryolu gibi Rize’mizi ilgilendiren tüm projelerin takibini halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştireceğiz” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow