hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Prof. Dr. Karaman: Üniversitede kaliteyi artırmaya odaklandık

    Rektör Prof. Dr. Karaman: Üniversitede kaliteyi artırmaya odaklandık
    expand

    Rektör Prof. Dr. Karaman: Üniversitede kaliteyi artırmaya odaklandık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzu ERBAŞ/RİZE (DHA) - RİZE Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) meclis toplantısına konuk olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman üniversitede kaliteyi artırmaya odaklandıklarını söyledi.

    RTSO şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın konuk olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, konuşmasında RTSO ile RTEÜ arasındaki üniversite sanayi iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlere değinerek, “Bu iş birliğinin güçlenerek devam etmesi istiyoruz. İlimiz için en önemli geçim kaynağı olan çay konusunda hazırlanan çay kanununun iş birliği içerisinde gerçekleştirilen, başarılı bir çalışma oldu. Kanunun en kısa zamanda TBMM’den geçerek halkımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz” dedi.

    'KALİTEYİ ARTIRMAYA ODAKLANDIK'

    RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, görev süreleri boyunca üniversitede kaliteyi artırmaya odaklandıklarını vurgulayarak, “2022 yılı üniversitemizin kuruluşunun 16. yılı olmaktadır. Bu süre içerisinde üniversitemiz önemli gelişmeler kat etti. Göreve geldiğim 2013 yılında; 9 Fakülte, 3 Yüksekokul, 7 MYO, 3 Enstitü ve 7 Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere 29 akademik birim bulunan üniversitemizde, bugün itibariyle 15 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere 42 akademik birim bulunmaktadır. 2013 yılı sonu itibariyle 97 farklı diploma programı bulunan üniversitemizde geçen 8 yıl içerisinde; 13 Ön lisans, 22 lisans, 33 Yüksek lisans ve 13 Doktora Programı olmak üzere 81 yeni program açtık ve bugün itibariyle 149 farklı diploma programı bulunmaktadır. Göreve geldiğimde 38 Profesör, 54 Doçent ve 217 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 722 akademik personel bulunan üniversitemizde şu anda 107 Profesör, 143 Doçent ve 311 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 1263 akademisyen görev yapmaktadır. Yine 2013 yılı sonu itibariyle 6.682 ön lisans, 7462 lisans ve 887 lisansüstü öğrencimiz varken 2022 yılı başı itibariyle 4645 ön lisans, 11250 lisans ve 1548 lisansüstü öğrencimiz bulunmaktadır. Vermiş olduğum rakamlarda da görüldüğü üzere geçen zaman içerisinde üniversitemizin daha ziyade lisans ve lisansüstü öğrenci sayısını, yani nitelikli öğrenci sayısını artırdık” dedi.

    GÜNDEMDE ÇAY KANUNU VARDI

    İyidere Lojistik Merkezi’nde gelinen noktada üniversite ve RTSO’nun önemine dikkat çeken Karaman’ın gündeminde hazırladıkları çay kanunu çalışması da vardı. Prof. Dr. Karaman “Kanun taslağı, müstahsilinden üreticisine kadar çayın tüm aktörlerinin haklarını koruyacak bir çalışmayı içeriyor. Umuyoruz büyük bir heyecanla beklenen çay kanunu bir an önce çıkar” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow