hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize her yönüyle tanıtılacak

    Rize her yönüyle tanıtılacak
    expand

    Rize her yönüyle tanıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emirhan PEHLİVAN/RİZE (DHA) - RİZE Valiliği’nin himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek 12'inci Rize Günleri’nde kentin tarihi, turistik yerleri ile kültürel değerleri ve lezzetlerinin yanı sıra mega projeler tanıtılacak.

    RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, 12’inci Rize Günleri’nin ‘7 Bölge 7 Renk Biriz, Beraberiz, Kardeşiz’ sloganı ile yapacaklarını açıkladı. Kentin tanıtımı adına çok önemli organizasyonlar gerçekleştireceklerini vurgulayan Başça, “İlimize ait yöresel yemekler yapılıp ikram edilecek. Tahta araba yarışı, çay demle ve çay içme yarışları yapılarak çeşitli ödüller verilecek. Doğasıyla kendine hayran bırakan ilimizin doğa sporlarıyla ilgili tanıtımları gerçekleştirilecek. Arıcılık, Off Road, Atmaca Evi, Su Değirmeni stantları ve nayla Rize müzesi kurulacak. Geçmişten günümüze gelen değerlerimizin sergilendiği alanlar olacak.  Yine ilimizin coğrafi işaret almış ürünlerini orada tanıtacağız. Rize tarihine dair fotoğraflar ve kitaplar sergilenecek. Rizeli yazarlarımız ile Rize’nin tarihi ve kültürüne dair söyleşiler düzelecek. Kısacası ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

    VALİ: ÇOK GÜZEL ORGANİZASYON GERÇEKLEŞECEK

    Vali Kemal Çeber de Rize Valiliğinin himayesinde Kaymakamlıklar, Belediyeler ve kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonla Rize’nin en güzel şekilde tanıtımı için hazırlıkların yapıldığını belirterek, “Çok güzel bir organizasyon gerçekleştirilecek. 12. Rize tanıtım günleri ile Rize'nin tarihi, kültürü, mutfağı ve bütün değerleri İstanbul’a taşınacak. Tanıtım günlerinde yapılacak etkinlikler ve açılacak stantlarla ilimizi anlatan her türlü materyal insanların beğenisine sunulacak. Yakında havalimanımız bitiyor. Artık Rize’ye ulaşım daha da kolaylaşacak. Dolaysıyla ilimizin var olan turizm potansiyelini artırmak, ekonomisine katkıda bulunmak ve ilimizin tanıtımını sağlamak adına yapılan bu etkinlikleri çok önemsiyoruz.  İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak ve ilimiz en güzel şekilde tanıtılacak” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow