hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize'de matematik merkezi açıldı

    Rizede matematik merkezi açıldı
    expand

    Rize'de matematik merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emirhan PEHLİVAN/RİZE, (DHA) - RİZE'de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Matematik Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan tarafından yaptırılan “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kurum ve daire amirleri katıldı. 

    Programın açılışında konuşan Vali Çeber, Rize’de eğitimin niteliğini artırmak için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bugün ilimizdeki eğitim projelerinden biri için bir aradayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu matematik seferberliği projesi kapsamında hayır sever iş insanlarımızın katkıları ile matematik merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak yeni yaklaşımlarla tüm öğrencilerin keyifle yapabildikleri, günlük yaşamla bağ kurdukları bir ders haline getirilmesi hedeflenmektedir. Açılışını gerçekleştireceğimiz merkezimizde, öğrencilerimiz okullarında öğrendikleri soyut matematik kavramları burada bulunan 91 istasyondaki eğitim materyalleri ile somutlaştırılacaklar, böylece öğrencilerimiz matematik konusundaki öğrenimlerini pekiştirmiş olacak" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow