hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeninde 27 milyon ton cevher üretildi

    Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeninde 27 milyon ton cevher üretildi
    expand

    Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeninde 27 milyon ton cevher üretildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rukiye MEYVECİ/RİZE (DHA) - RİZE’de faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nin Genel Müdürü Murat Güreşçi, “Bugüne kadar  27 milyon ton cevher üretimi gerçekleştirdik" dedi.

    Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) Genel Müdürü Murat Güreşçi, şirketin kuruluşunun 40. yılında olduğunu vurgulayarak, “Bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için kurulduğumuz günden beri ve ilk günkü heyecanla çalışmaya, değer katmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar  27 milyon ton cevher üretimi gerçekleştirdik. 5 milyon ton cevher konsantresi ihracatı yaptık. Bölgede en çok ihracat yapan firmalardan biriyiz. Türkiye kurumlar vergisi sıralamasında ilk 100 şirket arasında, Rize'de ise ihracat birincisiyiz. 2022 yılında yaklaşık 750 bin ton cevher üreterek 102 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik" dedi.

    ‘3’ÜNCÜ KUŞAK ÇALIŞANLARIMIZ VAR’

    ÇBİ Genel Müdürü Murat Güreşçi çalışanlarının yüzde 85’inin Rize’den olduğunu belirterek “Bugüne kadar bin 700 kişiye istihdam sağladık, 3’üncü kuşak çalışanlarımız var. Çalışanlarımızın gelişimleri için sadece 2022 yılında 10 bin 372 saat eğitim verildi. Metalik madencilik alanında kalıcı değerler üretiyoruz. Bugüne kadar 50’den fazla Çayeli Bakır çalışanı, 20‘den fazla farklı maden şirketlerine yönetici olarak transfer olmuştur. Üretime başladığımız 1994 yılından bu yana Maden Kurtarma Ekibimiz hem sahamızda hem de ihtiyaç halinde tüm alanlarda destek veriyor ve verebilecek donanıma sahip. Çalışanlarımızın yüzde 50’si ilkyardımcı sertifikasına sahip. 2010 ‘dan beri yürüttüğümüz Temel Madencilik Eğitimi projesi ile yöremizdeki 124 işsiz gencimize teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda 540 sertifika verdik, yüzde 76’sı da istihdam imkanı buldu”dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow