hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüce: Tarımda Sakarya'nın marka değerini yükseltecek çalışmalara imza atıyoruz

    Yüce: Tarımda Sakaryanın marka değerini yükseltecek çalışmalara imza atıyoruz
    expand

    Yüce: Tarımda Sakarya'nın marka değerini yükseltecek çalışmalara imza atıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAKARYA, (DHA) - SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarıma çok fazla önem verdiklerini belirterek, "Toprak öyle bir veli nimettir ki ne kadar emek verirsen, ne kadar değer verirsen sana kat kat fazlasını geri verir. Toprağa, tohuma yani tarıma çok fazla önem gösteriyor, tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Tarımda Sakarya'nın marka değerini yükseltecek çalışmalara imza atıyoruz" dedi. 

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Ziraat Odası'nın genel kurul toplantısına katıldı. Genel kurulda tarıma verdiği katkılardan dolayı Başkan Yüce'ye plaket verildi. Genel kurulda konuşan Başkan Yüce, "Sakarya'mız tarımından sanayisine, eğitiminden turizmine, kültüründen sporuna kadar çok yönlü bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak; şehrimizin bu yönleri hakkında çeşitli kuruluşlar ile birlikte istişarelerde bulunuyor, Sakarya'mızın avantajları konusunda hassasiyetle duruyoruz. Sizlerle çok sevdiğim ve değer verdiğim bir atasözünü paylaşmak istiyorum, 'Tarlada izi olmayanın, Harmanda yüzü olmaz' der atalarımız. Bizler tarlamızı sürüyoruz, çapalıyoruz, gübreliyoruz, her türlü bakımını yapıyoruz. Yapıyoruz ki yüzümüz olsun, yüz güldürücü verim elde edelim. Toprak öyle bir veli nimettir ki ne kadar emek verirsen, ne kadar değer verirsen sana kat kat fazlasını geri verir. Bu sebeple Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde toprağa, tohuma yani tarıma çok fazla önem gösteriyor, tüm imkânlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

    6 AYDA 700 TON DOMATES HASADI
    Konuşmasında tarımda atılan adımlara da yer veren Başkan Yüce, "Türkiye'de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan projemiz Seracılık Mükemmeliyet Merkezimiz ile örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini sunmaktayız. 53 bin metrekarelik alan üzerinde kurduğumuz tesisle yıl boyu üretimi sürdürmekteyiz. Jeotermal ısıtmalı topraksız tarım ile organik üretim gerçekleştirdiğimiz serada 2022 yılının 6 aylık periyodunda 700 ton ürün hasat elde ettik. 8 çeşit domatesin üretildiği serada alınan ürünler iç piyasada İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde tüketiciyle buluşturduk. 2023'te serada 40 bin metrekare alanı kaplayacak şekilde 98 bin fideyi toprakla buluşturacağız. Türkiye'ye örnek proje olan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, hem ülke hem de şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow