hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya'nın kıyı ilçelerinde cankurtaranlar göreve başladı

    Sakaryanın kıyı ilçelerinde cankurtaranlar göreve başladı
    expand

    Sakarya'nın kıyı ilçelerinde cankurtaranlar göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Levent KIZILASLAN/KARASU(Sakarya),(DHA) – SAKARYA’nın Karasu, Kaynarca ve Kocaali kıyılarında deniz sezonunun açılmasıyla birlikte cankurtaranlar göreve başladı.
    Sakarya’nın Karadeniz kıyı şeridindeki ilçeleri Karasu, Kaynarca ve Kocaali kıyılarında deniz sezonunun açılmasıyla birlikte, halk plajlarında cankurtaranlar göreve başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği bünyesindeki cankurtaran timleri, denize giren vatandaşların güvenliği için iş başı yaptı. Bölgede 47 cankurtaran kulesinde 70’in üzerinde cankurtaran, 6 jet ski, 1 atv, 1 arazi aracı ve 1 sürat botu ile görev yapacak.
    Sezonu kayıpsız bitirmek istediklerini belirten Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “2 haftadır yeni cankurtaran arkadaşlarımız sıkı bir eğitimden geçtiler. Temel yaşam desteğinden suda adam kurtarma müdahalesine kadar tüm tecrübelerimizi o arkadaşlara aktarmaya çalıştık. Eski cankurtaranlarımız da var tabi. Onların da tecrübelerinden faydalanarak, bu sezonu kayıpsız şekilde atlatmaya çalışacaz" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow