hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da konteyner kent kuruyor

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyamanda konteyner kent kuruyor
    expand

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da konteyner kent kuruyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAKARYA, (DHA) - SAKARYA Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da 400 adetlik konteyner kent kurmak için çalışma yapıyor. 350 konteyner konut, 50 konteyner ise sosyal ihtiyaçlar için hazırlanacak.

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman Altınşehir Mahallesi'nde konteyner kent yapıyor. Hafta sonu arazinin hazır hale getirileceği ve yeni haftadan itibaren montaj işleminin başlayacağı bildirildi. 350 konteynerin barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde donatılacağı, sosyal 50 konteyner ise mescit, sağlık ocağı, kreş, market, çocuk oyun grupları gibi alanlar için hazırlanacak. Konteyner kentte 1 yıl boyunca tüm yaşam ihtiyaç ürünleri ve 3 öğün yemek hizmeti verilecek.

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce kurulumun yapılacağı arazide çalışmaları inceledi. Yüce, konteyner evlerin 350 tanesinin konaklama ve 50 tanesinin ise sosyal alan olmak üzere toplamda 400 konteynerle 2 bin 500 kişiyi ağırlayacak bir yaşam alanı kuracaklarını söyledi. Tüm imkanları seferber ederek yaraları sarmak için çalıştıklarını söyleyen Yüce, şöyle konuştu:
    "Gayretimiz ve derdimiz yaralara merhem olmak. En iyi biz anlarız diyoruz, çünkü aynı durumu biz de yaşadık. 17 Ağustos 1999 gecesinde evimiz, barkımız yıkıldı. Onların yaşadığını en iyi hisseden şehir olarak 1 milyon tek yürek olduk. Tüm şehirleri gezdik, ihtiyaçları belirledik. Şimdi Adıyaman'da kuracağımız konteyner kentle 2 bin 500 kişiye yuva olmak istiyoruz. Pazartesi gününden itibaren kuruluma başlıyoruz. Konteynerlere ulaşmamızda bize destek olan iş dünyasına şükranlarımı sunuyorum"
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow