hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya’nın enerjisine katkı sağlayacak

    Sakarya’nın enerjisine katkı sağlayacak
    expand

    Sakarya’nın enerjisine katkı sağlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAKARYA, (DHA) - SAKARYA Büyükşehir Belediyesi, Karaman GES Projesi’nde elektrik üretecek 14 bin panel teslim alındı. Panellerin yakın zamanda montaj işlemleri tamamlanacak. 

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya’nın enerji üretimine önemli ölçüde katkı sağlayacak Karaman Güneş Enerji Santrali Projesi’nde hizmet verecek tüm panellerin şehre ulaştığını açıkladı. Kurulu gücü 5 megavat olacak ve yılda 4 bin hanenin tükettiği enerjiye eş değer şekilde enerji üretecek güneş panellerinin son teslimatının tamamlanmasıyla birlikte 14 bin panel Sakarya’nın enerjisine katkı sağlamak için alana getirildi. Teslimatı tamamlanan panellerin kısa sürede montaj işlemleri gerçekleştirilecek. Daha sonra enerji üretimi için deneme çalışmalarına başlanacak. 

    SASKİ tarafından yapılan açıklamada, 55 bin metrekare alan üzerinde hayata geçireceğimiz projemizde hizmet verecek 14 bin panelin teslimat işlemlerini tamamladık. Daha önce teslim aldığımız panellerin hızla montajını gerçekleştirdiğimiz gibi son panellerinde montajını aynı hızda gerçekleştireceğiz. Karaman GES Projesi sayesinde Sakarya’yı çağın ötesinde bir hizmetle daha buluşturacağız” ifadeleri kullanıldı. 
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow