hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüce: Enerjimizi depreme hazırlık çalışmaları için ayırıyoruz

    Yüce: Enerjimizi depreme hazırlık çalışmaları için ayırıyoruz
    expand

    Yüce: Enerjimizi depreme hazırlık çalışmaları için ayırıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAKARYA, (DHA) - SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce belediyecilik çalışmalarını depreme hazırlık gündemiyle revize ettiklerini belirterek, "Kaynaklarımızı, envanterimizi, enerjimizi, insan kaynağımızın hem rutin belediyecilik çalışmalarına hem de depreme hazırlık çalışmaları için ayırıyoruz" dedi. 

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir meclis üyeleri huzur haklarını depremzedelere ulaştırılmak üzere AFAD'a bağışlanması kararını oy birliğiyle aldı. Başkan Ekrem Yüce, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik yaptığı konuşmada, "Bugün itibariyle belediyecilik çalışmalarımızı depreme hazırlık gündemiyle revize ediyoruz. Kaynaklarımızı, envanterimizi, enerjimizi, insan kaynağımızın hem rutin belediyecilik çalışmalarına hem de depreme hazırlık çalışmaları için ayırıyoruz. Grup toplantımızda da belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle kararımızı aldık" dedi.

    Yüce, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, "Rezerv alanlarına taşınmak istemeyen vatandaşlarımız vardı. Konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'a izah ettik. Yerinde kentsel dönüşüm yapacağız. Çalışmalarımızı tamamlıyoruz" diye konuştu.

    KONTEYNER İMALATI 
    Deprem sonrasında konteynerin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Yüce, "Çadır kentler kuruluyor. Ancak mevsim şartları dolayısıyla çadırlar uzun vadede ihtiyacı gidermeyebiliyor. Konteyner bu anlamda daha uzun vadeli bir çözüm olarak ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi olarak koyteyner yapımı için bir imalathane kuracağız. Kullanmasak dahi bir rezerv alanında saklayacak, ihtiyaç halinde bölgelere ileteceğiz" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow