hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci el araçlarda bayram hareketliliği

    İkinci el araçlarda bayram hareketliliği
    expand

    İkinci el araçlarda bayram hareketliliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melih İlhan GÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN’da Ramazan Bayramı öncesi 2. el otomobil pazarlarında hareketlilik arttı.

    Samsun 2’inci El Otomotivciler Sitesi'nde kurulan oto pazarında yoğunluk yaşandı. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle araba alma hayaliyle pazara giden vatandaşlar, hareketliliğe neden oldu. Araba alım-satım piyasası hakkında bilgi veren oto galerici Rıfat Bilgili, "Ramazan dolayısıyla bayram önü bir hareketlilik var. Fiyatlar ise yine yerinde durmuyor. Satılan arabayı yerine koymakta zorlanıyoruz. Pazardaki hareketlilik bizi mutlu ediyor. Şu anda sorunsuz kullanmak istiyorsanız 300 bin TL'nin altında bir araba yok" dedi.

    TOGG ARAÇ PİYASASINI CANLANDIRDI

    Vatandaşların Türkiye’nin yerli otomobili Togg için araçlarını satışa çıkardığını, bununda ikinci el araç piyasasını canlandırdığını söyleyen Galerici Ahmet Yurtlu ise, “Togg bütün ülkemizde ciddi bir heyecan oluşturdu. Hem kendi aracımız olması sebebiyle hem de ciddi donanımı ve teknolojisi kıyaslandığı zaman birçok arabanın üzerinde performansa sahip. Burada da Togg alımı yapmak istediği için aracını satmaya gelen çok vatandaş ile karşılaştım. Bu da 2’inci el araç piyasasını canlandırdı ve hareketlilik kazandırdı" ifadelerini kullandı

    ‘200 BİN TL’YE ARAÇ BAKIYORUM AMA İŞİM ÇOK ZOR’

    2’inci El Otomoticiler Sitesi’ne araç almak için gelen fakat istediği arabayı istediği fiyata bulamadığını belirten Ruşen Keleş, "Fiyatlar yüksek geldi. 200 bin TL'ye araba bakıyorum ama işim çok zor gibi görünüyor. İnşallah hem hoşumuza giden hem de bütçemize uygun bir araba buluruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow