hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun'da kadın öğrencilere havacılıkta liderlik eğitimi

    Samsunda kadın öğrencilere havacılıkta liderlik eğitimi
    expand

    Samsun'da kadın öğrencilere havacılıkta liderlik eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tayfur KARA, Mustafa İNAN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın havacılık öğrencileri, profesyonel sektör lideri kadınlarla bir araya geldi.

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde havacılıkla ilgili öğrenim gören kadın öğrenciler, İğne Deliği Gençlik Merkezi katkılarıyla bir araya gelerek, Samsun Çarşamba Havaalanı’nda bulunan Northfly Ofisi’nde gerçekleştirilen eğitime katıldı. Programa IWF Türkiye Havacılık Lideri Aslıhan Aydemir, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Toplum Gönüllüleri Vakfı Samsun Temsilcisi Oğuzhan Öztanır ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    'ALGILARI YIKMAYI BAŞARDIK'

    Türkiye’de havacılık sektörünün kadın liderlerinden Aydemir, “Burada Samsunlu öğrencilerle buluştum. Çok zorlu bir sektörde çalışıyoruz, havacılık sektöründe çalışıyoruz. Kadın istihdamının bazı algılarla sınırlandırıldığı, aslında kadın çalışan sayısının çok görüldüğü fakat görev tanımının çok minimum tutulduğu bir sektörde çalışıyoruz. Bensektörde girişimci olarak çalışıyorum. Son yıllarda kadın pilotumuz, teknisyenimiz, çok daha fazlalaşmaya başladı. Buda bizim algıları yıktığımızı gösteriyor ama çok daha fazla bilinir olmasını istiyoruz. Havacılıkta çok daha fazla roller var. Bunları sadece uçucu ekipler olarak kısıtlamamakta fayda var. Dolayısıyla kadınların sadece istihdam değil girişimde de yerlerinin olduğunu bilinmesini, bizim buna örnek olmamızı ve gelecek nesillere de yol açmak için uğraştığımızın bilinmesini istiyoruz. Benim için çok büyük mutluluk gençlerle buluşmak, onların aydınlık yüzleriyle merakla bakmaları çok önemli. Tabi ki bazı sınırlar var ama bunlar bizim hayal kurmamıza engel değil, tam tersine bizi teşvik ediyor. Dolayısıyla güzel yol aldığımızı düşünüyorum. Temennim gelecek yıllarda insan olarak başardığımız şeyleri hep beraber kutlamak olsun” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow