hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım İl Müdürü Sağlam : Denetimlerdeki amacımız temiz gıda arzı

    Tarım İl Müdürü Sağlam : Denetimlerdeki amacımız temiz gıda arzı
    expand

    Tarım İl Müdürü Sağlam : Denetimlerdeki amacımız temiz gıda arzı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, ramazan ayında yapılan gıda denetimlerinde 12 işletmeye toplamda 485 bin 283 TL idari para cezası uygulandığını söyleyerek, "Amacımız ceza yazmak değil, temiz gıda arzını sağlamaktır" dedi.

    Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, ramazan ayında gerçekleştirdikleri gıda denetimleri ile ilgili bilgi verdi. Ramazan ayında halkın beslenme alışkanlıklarının değişiminin göz önünde bulundurularak denetimlerin yapıldığını belirten İl Müdürü Sağlam, ramazan ayı içerisinde 1570 gıda denetimi gerçekleştirildiğini ve bu denetimler sonrasında 12 işletmeye toplamda 485 bin 283 TL idari para cezası uygulandığını ifade etti.

    DENETİMLERİ PROGRAM ÇERÇEVESİNDE YAPIYORUZ

    Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Sağlam, "5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler, il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir. Denetimlerimizi bu kapsamda yapıyoruz. Uygulamalarda amacımız ceza yazmak değil, temiz gıda arzını ve teminini sağlamaktır" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow