hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hilvan'da, şehidin adı hastaneye verildi

    Hilvanda, şehidin adı hastaneye verildi
    expand

    Hilvan'da, şehidin adı hastaneye verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa UFAK / HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçe Devlet Hastanesi'nin adı Sağlık Bakanlığı tarafından 'Hilvan Şehit Halit Şıltak Hastanesi' olarak değiştirildi.
    1 Eylül 2016 tarihinde Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın ismi Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılında hizmete giren 50 yataklı Hilvan Devlet Hastanesi'ne verildi.
    Şehit uzman çavuş Halit Şıltak'ın ailesi bir süre önce ilçedeki hastanenin isminin değiştirilmesi isteğiyle Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Yapılan başvuruları değerlendiren bakanlık, geçen 18 Nisan günü almış olduğu kararla Hilvan Devlet Hastanesinin adını 'Hilvan Şehit Halit Şıltak Hastanesi' olarak değiştirdi.
    Hilvan Belediyesi'nde çalışan şehidin kardeşi Ramazan Şıltak, kararın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ağabeyinin isminin hastaneye verilmesi konusunda kendilerine destek olan yetkililere teşekkür etti.
    Öte yandan geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı da ilçedeki Ülkü İlkokulu'nun ismini Şehit Halit Şıltak İlkokulu olarak değiştirmişti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow