hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezun olduğu okulda imza günü düzenledi

    Mezun olduğu okulda imza günü düzenledi
    expand

    Mezun olduğu okulda imza günü düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - NOBEL ödülü Marie Curie, adına basılan 850 kitap Siverek Atatürk İlkokulunda öğrencilere dağıtıldı. Dağıtımda imza günü düzenleyen kitap yazarı Ülkü Hazman Hür,  yıllar önce mezun olduğu okulundaki öğrencilerin dünyayı değiştirmesi’ için Marie Curie’i rol model almaları için etkinliği düzenlediğini söyledi. 

    Polonyalı iki Nobel ödüllü  Marie Curie adına Siverek Atatürk İlkokulu’nda imza günü düzenlendi. Bir dönem babasının müdürlük yaptığı okuldan mezun olan kitap yazarı Ülkü Hazman Hür, Siverek’te eğitim gören özellikle kız öğrencilerine rol model olarak Marie Curie anlamaları için yazdığı kitapları öğrencilere imzalayarak dağıttı. Yıllar önce mezun olduğu okulun 1-B sınıfındaki sırasında oturmanın duygusunu yaşayan Hür, bölgedeki kız çocuklarına imkan verilmesi durumunda çok büyük işler yapacak potansiyelle sahip olduklarını söyledi.

    Bölgedeki zor şartlar altında okuyan çocuklara gerekli fırsat ve imkanların verilmesi gerektiğini belirten Ülkü Hazman Hür, “Bu çocuklarımızın arasında sanatta, bilimde, edebiyatta, sosyallikte inanılmaz yetenekler parlamalarına fırsat verilmeden görünmez oluyorlar. Yazdığım bu kitabım, başarı hikayesi çocuklara ve yetişkinlere dayatılanlardan farklı yollar çizmeleri için ilham versin istiyorum. Her sayfasında cesaret ve tutku yatan bu kitap, hayal gücünü harekete geçirerek çocukların potansiyellerini “ben de yapabilirimi” keşfetmelerine yardımcı olsun" dedi.
    FOTOĞRAFLI   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow