hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt’te 2’nci yöresel yemek yarışması

    Siirt’te 2’nci yöresel yemek yarışması
    expand

    Siirt’te 2’nci yöresel yemek yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZALP/SİİRT (DHA)- SİİRT’in yöresel tatlarının ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla yapılan ödüllü yöresel yemek yarışmasının 2’ncisi düzenlendi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yöresel yemek yarışması düzenlendi. Valilik himayesinde bu yıl 2’ncisi yapılan yarışmaya 29 kişi yemek, 11 kişi de tatlı dalında katıldı. Yarışmada yöreye ait 4 ana yemek ve 3 çeşit tatlı çeşidi, özellikle ev hanımlarının büyük ilgisini çekti. Yarışma jürileri Gastronomi Yazarı Mehmet Kudat, Şef Levent Avcı, Şef Tahir Edebalı ve Ürün Geliştirme ve Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy, yemeklerin tatlarına bakarak not verdi.
    Yarışmaya 40 kişinin hazırladıkları ürünlerle katıldığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Barış Kezer, “Bu sene 2 alanda yarışmamızı icra ettik. Hem yöresel yemek hem yöresel tatlı dallarında yarışmamızı icra ettik. 40 vatandaşımız bu yarışmaya katıldı. Katılan bütün vatandaşlarımıza emek gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
    Siirt mutfağını dünyaya tanıtacaklarını söyleyen, Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy da, “Bu tür organizasyonlarda bu yörenin yemeklerini gündeme getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bizim halkımız bu tip organizasyonlara çok aç, onun için bizler bu organizasyonlara devam edeceğiz. Siirt mutfağını değil Türkiye’ye, Dünyaya tanıtacağız. Çünkü bizim büryan kebabımız var, perde pilavımız var, sayamayacak kadar ürünlerimiz var. O yüzden Siirt’imizi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
    Yarışamaya gelini ile katıldığını belirten 20 yıllık işletmeci Zeynep Çiçek (49) ise, yarışmada iddialı olduğunu ifade ederek, “Kendime güveniyorum, İnşallah sonuçları iyi bekliyorum. Siirt’in yemekleri çok zahmetli ve emek isteyen bir yöre. Ben gelinim ile beraber katıldım. Ben Bumbar yaptım oda perde pilav yaptı. İddialıyım kendime güveniyorum çünkü yıllardır bu işi yapıyorum en az 20 sene oldu bu mesleği yapalı. Herkesin damak tadına uygun ürünler yaptığım ve herkes beğendiği için kendime güveniyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow