hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt'te baraj gölü havzasında balık stoku ve verim tahmin ölçümü

    Siirtte baraj gölü havzasında balık stoku ve verim tahmin ölçümü
    expand

    Siirt'te baraj gölü havzasında balık stoku ve verim tahmin ölçümü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZALP/SİİRT (DHA)- SİİRT’te ticari avcılık yapmak üzere 5 avlak sahası sınırları belirlenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı'nda balık stok verim tahmin çalışmaları gerçekleştirildi.
    Siirt ile Van Tarım ve Orman il müdürlüklerince, su ürünleri mühendislerinden oluşan teknik ekipler, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Baraj Gölü havzasında balık stok verim tahmin ölçüm çalışması yaptı. Tahmini avlanabilir stok tespit çalışmalarına katılan Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Van İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Demir, stok tespit çalışmalarının 6 ay boyunca devam edeceğini belirterek, “Attığımız ağlardan aynalı ve pullu sazan, şabut, yayın, kefal, siraz gibi balıklar çıktı. Biz onların ağırlığını ve boylarını ölçtük ve bunları ölçtükten sonra hesaplamaya dâhil edeceğiz. Bu hesaplama çalışmaları 6 ay boyunca sürecek. 6 ay boyunca yapılan çalışmalar sonucun Siirt il sınırları içerisinde kalan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajının su ürünleri tahmini avlanabilir stok miktarı belirlenmiş olacak” dedi.
    İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, yapılan tahmini verim tespit çalışmaları sonucunda sınırları tespit edilmiş 5 avlak sahası kurulacağına dikkat çekerek, “Kurulacak olan 5 adet su ürünleri kooperatifinin özellikle avlak sahası içinde kalan köylülerimizin tahsisi konusunda öncelik verilecek. Burada çok ciddi bir üretim ve istihdam sağlanacaktır. Çok kısa bir zaman içerisinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda da üretim çalışmalarına başlayacağız. Al Kumru barajı ve Çetin barajında 2 ay önce gerekli incelemeler yapmıştık. Al Kumru barajını üretim sahasına açtık ve ülke genelinde üretim yapan 9 büyük firmaya üretim yapmak üzere tahsisimizi gerçekleştirdik. Özellikle Alkumru Barajımızda yapılan üretim tespit çalışmalarıyla 5 bin 600 ton kapasitesi olduğu tespit edildi. Bu şekilde firmalar verdiğimiz 6 ay süre içerisinde üretime geçip hem ilimiz tarımsal üretimine hem de istihdamına katkı sağlayacaklardır” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow