hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt’te, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına kitap kampanyası başlatıldı

    Siirt’te, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına kitap kampanyası başlatıldı
    expand

    Siirt’te, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına kitap kampanyası başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- İSTANBUL Adalet Sarayı'ndaki odasında uğradığı terör saldırısında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına, Siirt’te ‘Kitaplıklar Umutla Dolsun’ temasıyla kitap bağış kampanyası düzenlendi.
    İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında 31 Mart 2015’te DHKP-C’li teröristlerce uğradığı saldırıda şehit edilen Siirtli Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce, 'Kitaplıklar Umutla Dolsun' temalı kitap bağış kampanyası düzenlendi. Adliye binası önünde düzenlenen törende konuşan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Siirt’in yetiştirdiği, Siirt’in evladı, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen ‘Kitaplıklar Umutla Dolsun’ kampanyasını başlatmak üzere bir araya geldik. Gerçekten Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için ve tüm Siirt için tüm çocuklarımız için tüm umutlarımız için çok anlamlı bir çalışma. Onun için ben bu kampanyayı başlatan başta Cumhuriyet Baş Savcımız ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olmak üzere emek veren tüm hakim ve savcı, tüm kurumlarımız ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
    ‘TOPLANACAK OLAN KİTAPLAR İHTİYACI OLAN OKULLARA BAĞIŞLANACAK’
    Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, toplanacak kitapların ihtiyacı olan okullara bağışlanacağını söyledi. Başsavcı Sarıca, “Toplanacak olan kitaplar Ebu Vefa İmam Hatip Ortaokulu, Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Kazım Karabekir Ortaokulu ve Siirt Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kitaba ihtiyacı olduğu belirlenen ve değerlendirilen okullarımıza teslim edilecektir. Bu kampanyanın önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirilerek Siirt ilimizdeki tüm kitaplıklar dolup her bir çocuğumuz kitaba kolaylıkla ulaşana kadar devam etmesini amaçlıyoruz” diye konuştu. 
    Düzenlenen törene Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Altay, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nizam Dilek, Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, hakim ve savcılarla adliye personelleri de katıldı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow