hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinop'ta 7 büyükbaş telef oldu, inceleme başlatıldı

    Sinopta 7 büyükbaş telef oldu, inceleme başlatıldı
    expand

    Sinop'ta 7 büyükbaş telef oldu, inceleme başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra AKSU/SİNOP,(DHA)- SİNOP'ta besici Yaşar Altıntaş’a ait 7 büyükbaş, belirlenemeyen nedenle telef oldu.. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri numuneler aldığı hayvanların ölümleriyle ilgili inceleme başlattı.

    Merkeze bağlı Abalı köyünde besici Yaşar Altıntaş, önceki gün akşam saatlerinde girdiği ahırda 7 büyükbaş hayvanın ölüsüyle karşılaştı. Hayvanları görünce şok yaşayan Uğur, durumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. Ot zehirlenmesi şüphesiyle inceleme başlatan Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, neden öldüğünü tespit edebilmek için hayvanlardan, yedikleri yonca ve içtikleri sudan numuneler aldı.

    Yaşar Altıntaş, mağdur durumda olduğunu belirterek, “Hayvanlar birden bire hastalandı. Neden olduğunu bilmiyoruz. Geldiğimizde hayvanlar, kötü durumdaydı. 7 tane büyükbaş hayvanım telef oldu. Zehirli ot yemelerinden şüpheleniyoruz. Sigortaları var ama bizim de bir sıkıntımız var. Şuan 4-5 tanesinde küpe yok. Küpe olmadığı zaman sigortacı haklı olarak telef olduğunda ödemeyebiliyor" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow