hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta yükümlüler okullarda fidan dikti

    Şırnakta yükümlüler okullarda fidan dikti
    expand

    Şırnak'ta yükümlüler okullarda fidan dikti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAK'ta okul bahçelerini ağaçlandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında yükümlülerin katılımıyla okul bahçelerinde fidan dikildi.
    Şırnak Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokolle denetimli serbestlik kapsamında bulunan yükümlüler okul bahçelerine fidan dikti. Düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Dr. Ferit Batmaz, hükümlüler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında Gazipaşa Ortaokulu bahçesine 250 fidan dikildi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yükümlüler aracılığı ile okul bahçelerini ağaçlandırmaya yönelik çalışmaların devam edeceği bildirildi.
    Vali Mehmet Aktaş, etkinlikte öğrencilerin ağaç sevgisinin artırılmasının da hedeflendiğini belirterek, "Hem okullarımızın çevresi yeşil bir görünüm kazanacağı gibi bence ondan da önemlisi çocuklarımız nezdinde yeşilin, ağacın sevdirilmesi bilincinin yükseltilmesi noktası daha da önemlidir. İnşallah bu örnek çalışma başarılı olur. Amacına ulaşır diye umut ediyorum" dedi.
    Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz ise fidan dikim etkinliğini kentteki diğer okullarda da yapacakları ifade ederek, "Talep geldiği takdirde diğer okullarda da dikimini gerçekleştireceğiz. Böylelikle daha yeşil bir Şırnak'a kavuşacağız inşallah. Aynı zamanda çocuklarımıza da olumlu bir örnek olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow