hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alibaba Caddesi ve Aşık Veysel Bulvarı yenilendi

    Alibaba Caddesi ve Aşık Veysel Bulvarı yenilendi
    expand

    Alibaba Caddesi ve Aşık Veysel Bulvarı yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi Alibaba Caddesi ve Aşık Veysel Bulvarı’ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Belediye Başkanı Bilgin çalışmaların ardından cadde esnafları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
    Eskiyen kaldırımları, yıpranan yamalı asfaltıyla bölgeye yakışmayan bir görüntü sergileyen bulvar, altyapı ve üstyapısı ile tamamen yenilenerek modern bir görünüme kavuştu. Cadde boyunca içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenilendi, eksiklik olan yerlere ilave hatlar çekildi. Asfalt, kaldırım ve çevre düzenlemelerinin ardından yeni aydınlatma direkleri Belediye ekiplerince tamamlandı. Dikilen nitelikli ağaçlar ve peyzaj çalışmaları caddeyi süsledi. Belediye tarafından Alibaba Mahallesi'nde Aşık Veysel Bulvarı ile Abdulvahabi Gazi Caddesi’nin kesiştiği kavşağa ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu anısına anıt yapıldı. Şehrin önemli değerlerinden biri olan Aşık Veysel'in bağlaması ve meşhur fötr şapkasının bulunduğu anıt, halkın büyük beğenisini topladı.

    ALİBABA SAKİNLERİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN
    Belediye Başkanı Bilgin çalışmaların ardından cadde esnafları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
    Alibaba Mahalle Muhtarı İbrahim Tozkoparan "Yapılan çalışmalardan dolayı caddemize hizmet veren Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyoruz. Yılardır mahallemizde böyle bir çalışma yapılmamıştı. Başkanımızın vermiş olduğu talimatla Caddelerimiz yenilendi, Âşık Veysel anıtı ayrı bir renk kattı. Kaldırım, asfalt, ışıklandırma ve altyapı çalışması için Başkanımıza ve emek veren ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
    İnsanların yaşamaktan mutlu oldukları bir şehir hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Bilgin ise, "Bölgede sürdürdüğümüz çalışmaları tamamladık. Ayrıca ‘dostlar beni hatırlasın’ dizeleriyle hafızalarımıza kazınan, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’i unutmadığımızı gösterdik. Birliğimizi, beraberliğimizi simgeleyen Aşık Veysel anıtı yaptık. Bununla birlikte bölgemiz, farklı bir değer ve anlam kazandı" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow