hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşık Veysel türküleriyle anıldı

    Aşık Veysel türküleriyle anıldı
    expand

    Aşık Veysel türküleriyle anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - UNESCO tarafından 2023 yılının Aşık Veysel Yılı ilan edilmesi ve Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 50’nci yıl dönemiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından halk ozanı anısına ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ konseri düzenlendi.
    Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde ses, saz sanatçıları ve halk aşıkları sahne aldı. Yaklaşık 2 saat süren konserde sanatçılar Aşık Veysel Şatıroğlu’nun eserlerini seslendirdi. Gecenin onur konuğu olan sanatçı Cengiz Özkan da Aşık Veysel’in türkülerini seslendirdi. Türkiye Radyo Televizyonu (TRT)’nin de katkılarıyla düzenlenen konser kültür kanalı TRT’2 den de canlı olarak yayınlandı.
    Konser sonrasında konuşan Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Berviranlı, "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bakanlığımızca hazırlığı başlatılan bu özel yıl kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce başta Sivas ve Aşık Veysel’in izlerini yaşayan iller olmak üzere ülkemizin dört bir yanında UNESCO Aşık Veysel’in 50’nci yılı nedeniyle etkinlikler düzenliyoruz. Kendisine duyulan sevgiyi, saygıyı, minnet duygularını sanatla ifade etmeye çalışıyoruz. Bugün Aşık Veysel’in kentinde ilk programla meşaleyi yaktık ve Veysel’e dostlar seni unutmadı ve unutmayacak dedik" dedi.
    Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ise "Aşık Veysel çok zorlu meşakkatli ızdıraplı bir hayat yaşadı. 7 yaşında gözlerini kaybetti. O dönem çiçek hastalığından gözlerini kaybetti eğitim görmedi ama bütün bunlara rağmen asırlar ötesine mesaj niteliğinde birçok eser bıraktı. Türkçeyi o kadar güzel kullandı ki bizlere, bizlerden sonraki nesillere örnek eserler ve şiirlerle bu emaneti bizlere bırakmış oldu" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow