hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Varank işçilerle yemek yedi

    Bakan Varank işçilerle yemek yedi
    expand

    Bakan Varank işçilerle yemek yedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sivas temasları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ESTAŞ Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada işçilerle yemek yiyen Bakan Varank 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin'e destek istedi. Bakan Varank daha sonra Sivas Demir- Çelik Fabrikası mevkine kurulacak olan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi arazisinde incelemelerde bulundu. Varank, burada yaptığı açıklamada, bu araziyi endüstri bölgesine dönüştürmek istediklerini söyledi. Bu alanda özel teşvik uygulaması yapacaklarını dile getiren Varank, "Burayı Türkiye açısından yüksek teknoloji üretebilen, katma değer üretebilen bir sanayiye kavuşturmak istiyoruz" dedi. AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin ile bu projeyi görüştüğünü aktaran Varank, seçimden sonra hızlıca bu adımları atarak Sivas'a endüstri bölgesini kazandıracaklarını ifade etti.
    'TEMEL AMACIMIZ AKADEMİK BİLGİYİ EKONOMİK KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRME'
    Bakan Varank daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Cumhuriyet Teknokent Yeni Kuluçka Merkezi AR-GE binasını ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destekleri sayesinde hayata geçirilen merkezin Sivas'ta 36 firmaya ev sahipliği yaptığını belirten Varank, "Burada faaliyet gösteren firmalarımızın yüzde 56'sı yazılım sektörüne odaklanmış durumda. İçlerinde 3'üncü Havalimanına yazılım desteği veren bir firmadan tutun da ASELSAN'a alt yüklenicilik yapan şirketlere varıncaya kadar burada değerli firmalarımız var" diye konuştu.
    Yeni merkezle birlikte başarı örneklerinin katlanacağına yürekten inandığını dile getiren Varank, şöyle konuştu:
    "Uluslararası rekabet gücümüzü kalıcı olarak artırmanın yolu teknolojiyi üretmekten geçiyor. Fikri üreten AR-GE'sini yapan, ürünü somutlaştırıp seri üretime geçen yenilikçi girişimlerin hızla çoğalmasını istiyoruz. Hayallerimizi ülkelerinin menfaatleri doğrultusunda azimle ve yılmadan hayata geçirmeye çalışan gençler istiyoruz. Milli teknoloji hamlemiz tam olarak aslında bu ruhun bir yansıması. Teknoloji üretmek için güçlü bir AR-GE ve yenilikçilik ekosistemine ihtiyaç var. Bu ekosistemi güçlendirmek, Bakanlığımızın temel görevleri arasında. Temel amacımız akademik bilgiyi ekonomik katma değere dönüştürme. Tabi teknoparklarımızda bu dönüşümün en kısa sürede ve en etkin biçimde gerçekleştirilebildiği yapılar."
    Bakan Varank, daha sonra ASELSAN Hassas Optik Fabrikasını ziyaret ederek hava yolu ile kentten ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow