hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Bilgin'den kurban pazarına ziyaret

    Başkan Bilginden kurban pazarına ziyaret
    expand

    Başkan Bilgin'den kurban pazarına ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kurban pazarını ziyaret etti. Kurban satıcıları ile sohbet eden Bilgin, hayvan satışları konusunda bilgi aldı.
    Hava alanı yolu yakınlarında kurulan kurban pazarında yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için ilgili birim müdürlerine talimatlar verdi. Burada bir açıklama yapan Bilgin, "Öncelikle hemşehrilerimize şunu söyleyelim ki; Satıcılardan aldığımız bilgilere göre, kurbanlık olarak getirdikleri kurbanlıklar gayet güzel ve fiyatları da çok normal. Satıcı da memnun, kurban kesecek hemşehrilerimiz de memnun" dedi.
    Belediye olarak alanda gerekli kontrollerin yapıldığını söyleyen Bilgin, "Belediyemizin Temizlik, Sibeski, Zabıta birimleri burada sürekli kontroldeler. Ulaşım Müdürlüğümüz ise, Kurban Pazarına olan toplu taşıma sayılarını artırdı. Buraya toplu taşımayla gelecek hemşehrilerimiz bu konuda bir sıkıntı yaşamayacaklar. Ayrıca burada trafik yoğunluğunun yaşamaması açısından hemşehrilerimizin de genelde toplu taşımayı kullanmalarını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
    Bayram dolayısıyla şehir genelinde de birçok tedbirlerin alındığına değinen Başkan Bilgin, "Temizlik Müdürlüğümüz ve temizlik ekibimiz bayram boyunca tam kadro yine Sivas'ın temiz bir şehir olarak bayramı geçirmesi için sahadalar. Belediyemizin tüm birimleriyle koordineli bir şekilde bayramı Sivas'ta sorunsuz bir şekilde atlatmak üzere çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
    Semt Pazar yerleri olarak belirlenen kurban kesim yerleri hakkında bilgi veren Bilgin, "Yine kurban kesim yerleri şehrin 7 yerinde planlandı. Bu noktada da tüm birimlerimiz gerekli önlemleri aldılar. Bizim hemşehrilerimizden ricamız kurban kesim yeri olarak belirlenen alanların dışında kurban kesimi yapmamaları. Çünkü kurbanı Allah rızası için bir ibadet olarak yerine getirirken kul hakkına girecek hareketlerden de kaçınmamız lazım" dedi.
    Başkan Bilgin son olarak şehir içerisinde yol kenarı otoparkların bayram süresince ücretsiz olacağını söyledi. Bilgin açıklamasının sonunda Sivas halkının bayramını tebrik etti. Ziyarette Başkan Bilgin'e; Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık ve belediyenin ilgili birim müdürleri de eşlik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow