hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler için okulda kermes

    Depremzedeler için okulda kermes
    expand

    Depremzedeler için okulda kermes

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Süleyman Sami Kepenek İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Semiha Çağlayan önderliğinde depremzedeler için ‘Dayanışma Kermesi’ düzenledi. 
    6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde can ve mal kayıplarına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından bölgede sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Asrın felaketinin açtığı yaraların sarılması için sürdürülen çalışmalara bir destek de Süleyman Sami Kepenek İlkokulu’ndan geldi. Okulun 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Semiha Çağlayan önderliğinde  ‘Birlikten kuvvet doğar’ sloganından hareketle dayanışma kermesi düzenledi. Kermes kapsamında öğrenciler ve velileri evlerinde hazırlamış oldukları pasta, börek, çörek, tatlı, kek, meyve suyu gibi ürünlerle toka, lif, çorap, patik, bileklik gibi ürünleri okulda kurdukları stantlarda satışa çıkardı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gören kermesten elde edilen gelir deprem bölgesindeki afetzedelere bağışlanacak.
    Süleyman Sami Kepenek İlkokulu Müdürü Kenan Sarı, "Okul olarak depremin ardından velilerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırladığımız 1 TIR yardım malzemesini bölgeye göndermiştik. Şimdi de dayanışma kermesinde bir araya geldik. Kardeşlik bilinciyle, birlik ve beraberlikten güç alarak yaralarımızı sarmak amacıyla düzenlediğimiz kermesimize destek veren kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah el ele vererek, yardımlaşarak bugünleri atlatacağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow