hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim-Bir Sen'den 'Öğretmenlik meslek kanunu' talebi

    Eğitim-Bir Senden Öğretmenlik meslek kanunu talebi
    expand

    Eğitim-Bir Sen'den 'Öğretmenlik meslek kanunu' talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS’ta Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sen, 81 ilde eşzamanlı olarak basın açıklamasında bulundu. Öğrenmelere yönelik hakları ele alan Eğitim-Bir Sen, beklentileri karşılayacak şekilde ‘Öğretmenlik meslek kanunu’ çıkarılmasını talep etti.
    Sendika binasındaki basın açıklamasında konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, çıkarılıp yürürlüğe konulacak kanunun hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kanun olarak düzenlenmesini beklediklerini vurguladı.
    Eğitimin başaktörünün öğretmen olduğunu vurgulayan Halil İbrahim Temiz, "Ülkemizde fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Eğitimde örnek gösterilen ülkelerde olduğu gibi, öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı kariyer mesleğine uygun bir kanuna kavuşturulması artık daha fazla ertelenmemelidir" dedi.
    Daha önce hazırlamış oldukları kanunun ihtiyaç ve önerilerini anımsatan Başkan Temiz, "Öğretmenler olarak beklentimiz, özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması; resmî eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi; mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi; istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi; yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması; resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir. Öğretmenin özlük haklarını ve yetkilerini genişletecek, ona destek olacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması beklentisi artık karşılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow