hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafik'te 'İlçenin gençleri öncülerle buluşuyor' programı

    Hafikte İlçenin gençleri öncülerle buluşuyor programı
    expand

    Hafik'te 'İlçenin gençleri öncülerle buluşuyor' programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - HAFİK İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'İlçenin Gençleri Öncülerle Buluşuyor' programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı öğrencilerle bir araya geldi. 
    İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Hacı Ömer Aydoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hafik Şehit Adem Çelik Anadolu Lisesi öğrencileri ile 'İlçenin Gençleri Öncülerle Buluşuyor' programında buluştu. Programda çocukluk ve eğitim yıllarından bu güne hayatından kesitlerle yaşam hikayesini öğrencilerle paylaşan Savaşçı, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
    Savaşçı, "Eğer hakikaten inanır ve isterseniz, hayatta başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bol bol kitap okuyun ve kendinizi en iyi şekilde geliştirin. Yaşadığımız çağda bilgiye ulaşmak çok kolay. Bir cep telefonu üzerinde hemen her bilgiye kolaylıkla erişebiliyoruz. Ama bunu kullanırken de bağımlısı olmamanız lazım. Muhakkak bir günlük tutunuz. Çünkü kâğıda yazılan hiçbir şey unutulmaz. Bunun yanında bir gelecek tutunuz. Şu an neredesiniz ve gelecekte kendinizi nerede görmek istiyorsunuz. Bir hedefiniz, amacınız olsun. Hedefsiz ve amaçsız hiçbir şey olmaz. İnanın, dua edin ve hakkınızda hayırlısını isteyin. Nefse ağır giden hakkından hayırlısıdır. Siz, eğer hakikaten elinizden geleni yapmışsınız ama Yüce Allah bunu nasip etmemişse bilin ki orada bir hayır vardır. 'Şer gördüklerinizde hayır, hayır gördüklerinizde şer vardır' buyuruluyor zaten. Her zaman aklınızı kullanın ve olaylara geniş bir perspektifle bakın. Bir hayat planınız olsun ve bu plana muhakkak sadık kalın. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarınız mutlaka olsun" dedi.
    Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Savaşçı, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hafik Kaymakamı Hacı Kerim Meral de Savaşçı'ya teşekkürlerini ileterek hat sanatı ile isminin yazılı olduğu tablo hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow