hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda heyeti ile tarım sektörü konuşuldu

    Hollanda heyeti ile tarım sektörü konuşuldu
    expand

    Hollanda heyeti ile tarım sektörü konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) Hollanda Büyükelçiliği ve Türk Hollanda Dostluk Derneği'nin Sivas ziyaretleri kapsamında "Tarım Sektörü Paydaş Toplantısı" düzenlendi.
    Toplantıya; Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, STSO Başkanı Mustafa Eken, Hollanda Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Erik Weststrate, Büyükelçilik Tarım Müşaviri Maarten Wegen, Büyükelçilik Tarım Danışmanı Uğur Işın ve Türkiye-Hollanda Dostluk Derneği Başkanı Edip Aktaş, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, STSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, iş insanları ile tarım sektörü temsilcileri katıldı.

    EKEN: TÜM YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK
    Programda konuşan STSO Başkanı Mustafa Eken, "Türkiye-Hollanda Dostluk Derneği’nin öncülük ettiği bu programda ilimizin tarımıyla ilgili bilgiler vermek, tarımsal ürünlerimiz neler gibi konuları paylaşmak için bir araya geldik. Tarımla ilgili bütün paydaşlar burada. Sayın büyükelçimizin yapmış olduğu bu ziyaretin amacı da Amasya, Tokat ve Sivas ilindeki yapılacak yatırımlar ve proje ortaklığıdır. Tokat ve Amasya çok kıymetli iki ilimiz. Sivas’ta yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci ili. Bu üç ilden tarım anlamında çok büyük şeyler çıkacağına inanıyoruz. Valiliğimiz bu anlamda çok büyük işlere imza attı. Belediyemiz yine öyle. Sivas tarım alanında Türkiye’de ilk 10 ilden birisi oldu. Amacımız; Türkiye’de tarımın en önemli olduğu bir dönemde Sivas tarımının da daha önemli bir yere gelmesi için de hepimiz seferberlik yaptık, seferberiz, çalışıyoruz. Bu ziyareti çok önemsiyoruz, Hollanda’yı çok önemsiyoruz, Hollanda’da ki yatırımcıları çok önemsiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman kapımız açık. Onlarla fikir birliği, işbirliği, ortaklık, her projeye varız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kardeşliğimizin daha da pekişmesi için, birliğimizin daha pekişmesi için bir vesile olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

    AKTAŞ: HOLLANDA İLE BÖLGEMİZDE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
    Türkiye-Hollanda Dostluk Derneği Başkanı Edip Aktaş ise yaptığı konuşmada Türk-Hollanda Dostluk Derneğini 2010 yılında kurduklarını ifade ederek, 'Hep bir hayalim vardı. Hollanda’da ki birikimi, teknolojiyi bu yöreye getirmek için adeta seferberlik ilan ettik. Doğru insanlar, doğru zamanda, doğru yerde bir araya gelirse bir şeylerin olmaması söz konusu olamaz. 3 ilde hemen hemen aynı karakteristik yapıya sahip. İlk adımını attığımız, rüyamızı gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler her iki taraf içinde sağlıklı, güzel, başarılı ve verimli neticeler doğurur" diye konuştu.

    TOPGÜL: STSO GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYOR
    Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas’ta güzel işler yapıldığına dikkat çekerek, "Sivas Valiliğimiz himayelerinde Ticaret ve Sanayi Odamızın öncülüğünde Kazakistan’da bir dış ticaret ofisi açıldı. Geçtiğimiz günlerde Amerika Chicago’da TOBB’un açmış olduğu Ticaret Ofisi’nin Sivas’ta tanıtımı gerçekleştirildi. Dün Özbekistan’a yatırımlar konusunda bir toplantı gerçekleştirildi. Bugün Hollanda Dostluk Derneği ile işbirliği ve istişare toplantısı gerçekleştiriliyor. Gerçekten ben, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın şahsında tüm yönetim kurulu üyelerimizi ve meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapması gerekenler bunlardır. Görevlerini harfiyen yerine getiriyorlar. Ben tebrik ediyorum, başarılarının, hizmetlerinin devamını diliyorum. İnşallah bu toplantıyla birlikte de Sivas’ın ve ülkemizin ekonomisine, istihdamına katkı sunacak yeni yatırımlar gerçekleşir" diye konuştu.

    MÜSTEŞAR WESTSTRATE: SİVAS BİZE KOLLARINI AÇTI
    Hollanda Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Erik Weststrate ise Sivas’ta güzel ağırlandıklarını ifade ederek, "Bugün Hollanda heyeti olarak Sivas’a geldik. Elçiliğimizde birçok bölüm var. Ama en önemli bölümlerden bir tanesi tarım ve hayvancılık bölümümüz. Buraya gelmemizin sebebi de burayı tanımak, burada ne imkânlar var, ne potansiyel var, işbirliği için ne görüyoruz, yatırımcılarımıza ne anlatabiliriz onun için geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Ev sahipliği yaptığınız için sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Sivas ili bize kollarını, kucağını açtığı için çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    AYHAN: SİVAS TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNCÜ BİR ŞEHİR
    Heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Vali Salih Ayhan ise, "İlimizde sizleri misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Türk-Hollanda Dostluk Derneğinin iki ülke arasında kültürel ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere birçok alanda örnek işbirliği var. Hollanda denildiği zaman akla tarım geliyor. İlimizde tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan çalışmalar, kurulabilecek işbirlikleri üzerinde de değerlendirme yapma fırsatımız olacak. Sivas çok geniş bir coğrafyaya sahip. Ürün çeşitliliği ve hayvan varlığı açısından ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında öncü şehirlerinden biri. Yeterli mi? Değil. İnşallah bunu çok daha artıracak örnek çalışmalarımız var" diyerek tarımsal üretimle ilgili sayısal verileri paylaştı.
    Sivas ORAN Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas’ta verilen destekler ve altyapıyla ilgili bilgiler verirken, Hollanda Büyükelçilik Tarım Müşaviri Maarten Wegen ise Hollanda’nın tarımsal üretimi ve ihracatı ile ilgili detaylı sunum yaptı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow