hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmranlı'da orman yangınları için farkındalık yürüyüşü

    İmranlıda orman yangınları için farkındalık yürüyüşü
    expand

    İmranlı'da orman yangınları için farkındalık yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KIRAS/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ın İmranlı ilçesinde kaymakamlık tarafından, ülke genelinde meydana gelen yangınlar nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası bölgeye 150 meyve ağacı dikildi.
    İmranlı Kaymakamlığı tarafından "Sivas İçin 700 Fikir 700 Proje" kapsamında "Kızılırmak'dan Yeşil Vatana Nefes Olsun" sloganı ile ülke genelinde meydana gelen yangınlara dikkat çekmek amacıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Kızılmezra köyünden başlanan yürüyüş, Kızılırmak'ın doğduğu güzergah boyunca devam etti. Yürüyüşe katılanlar Kızılırmak'ın doğuşunu izleyerek, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetti. Yürüyüş sonrası ise 150 meyve ağacı fidanı toprakla buluştu. Etkinliğe ilçe Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, kurum yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 
    İmranlı Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, "Sivas için 700 fikir 700 proje kapsamında yürüyüşümüzü ve fidan dikimimizi gerçekleştirdik. Ülkemizin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarımıza dikkat çekmek için Manavgat hatırasına Kızılmezra köyümüzde hatıra ormanı oluşturduk. Katılan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başlatmış olduğumuz bu kampanyaya Zara Kaymakamlığı başta olmak üzere diğer ilçeleri de davet ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow