hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmranlı'da yeni ilkokul inşa ediliyor

    İmranlıda yeni ilkokul inşa ediliyor
    expand

    İmranlı'da yeni ilkokul inşa ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KIRAS/İMRANLI (Sivas), (DHA)- SİVAS'ın İmranlı ilçesinde dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Atatürk İlkokulu'nun yerine yenisi yapılıyor. 8 derslikli okulun temellerinin sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından atılması planlanıyor. 
    2020 yılında dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan Atatürk İlkokulu, yenilenen yüzüyle tekrar eğitime kazandırılacak. Temel atma öncesinde okulun yapılacağı alana 10 santimlik beton döküldü. Okulun temelinin sokağa çıkma yasağı sonrasında atılması planlanıyor. Bölgede incelemede bulunan İmranlı Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, yüklenici firma ve şantiye yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okulda 8 derslik, fen laboratuvarı, bilişim sınıfı, 2 atölye, kütüphane, rehberlik servisi, 2 idare odası, kantin, spor salonu, mescit ve toplantı odası yer alacak. 
    İmranlı Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, "İlçemize kazandırılan bu eserin bir an önce bitirilmesi için takipte olacağız. Yeni okulumuzun ilçemize kazandırılması için çaba sarf eden, alın teri döken herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okulumuzun İmranlı için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow