hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kangal Ziraat Odası Başkanı Çoban: Çiftçilerimiz destek bekliyor

    Kangal Ziraat Odası Başkanı Çoban: Çiftçilerimiz destek bekliyor
    expand

    Kangal Ziraat Odası Başkanı Çoban: Çiftçilerimiz destek bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ın Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, kuraklıktan olumsuz etkilenen ve bankalara borcu olan çiftçiler için "Çiftçilerimiz, borç erteleme istemiyor. Faizlerin silinmesini ve anaparanın 5 yıla yayılmasını talep ediyor" dedi.
    Sivas Kangal İlçesinde kuraklık ve don olayı çiftçileri olumsuz etkiledi. Bu süreçte bankalara borçlanan çiftçiler destek bekliyor. Konu hakkında açıklama yapan Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, "Bölgemizde çiftçilerimiz yüksek banka faizleri altında eziliyor. Borç ertelemeleri yüzde 18 ile 20 arasında faiz eklenerek gerçekleştiriliyor. Yapılandırmalar çiftçilerimizin borcunu arttırıyor. Kuraklık ve don olayı nedeniyle mahsul alamayan çiftçilerimiz destek bekliyor. Çiftçilerimiz, faiz ile borç erteleme istemiyor. Faizlerin silinmesini ve anaparanın 5 yıla yayılmasını istiyor. Eğer bu yapılmazsa çiftçilerimiz üretimden el çekmek zorunda kalacaktır. Çiftçilerimiz üretmezse ülkemiz yeni krizlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile TZOB Başkanımız Şemsi Bayraktar’dan destek bekliyoruz. Kan ağlayan çiftçilerimizin yaralarının sarılmasını istiyoruz" dedi. 
    Başkan Çoban, Sivas ve çevresinde etkili olan kuraklık ve don olayı nedeniyle mahsul alamayan çiftçilerin, yaklaşan ekim ayı nedeniyle yeniden ekim yapabilmek için kuraklık desteği ödemelerinin acilen yapılmasını beklediğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow