hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın kooperatifinden Yerli Malı Haftası etkinliği

    Kadın kooperatifinden Yerli Malı Haftası etkinliği
    expand

    Kadın kooperatifinden Yerli Malı Haftası etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS Karınca Kadınlar Kooperatifi, kentte yetişen tarım ürünlerinden hazırladığı yiyeceklerle Yerli Malı Haftasını kutladı.
    Kent merkezinde faaliyet gösteren Sivas Karınca Kadınlar Kooperatifi, Sivas patatesi, Gürün cevizi, Gürün bulguru gibi ürünlerden oluşan yerli yiyeceklerle Yerli Malı Haftasını kutladı. Kooperatif Başkanı Nurten Yanalak, herkesi yerli malı kullanmaya davet etti. 
    Yanalak, "12-18 Aralık Yerli Malı Kullanma Haftasında kooperatifteki üretici kadınlar olarak bugün özellikle Sivas’ın ürünlerini kullanarak yiyecek yaptık. Lahana sardık, içindeki bulgur Gürün bulguru, börek sardık Sivas patatesi kullandık. Su böreği yaptık içerisinde kullandığımız peynir kendi Sivas’tan alınan sütle yapılmış peynir. Hurma tatlımızın üzerine Gürün cevizini attık. Burada ürettiğimiz ürünlerde hep Sivas’a özgü ürünleri kullanmaya çalışıyoruz. Sürekli üretmeye ve çalışmaya kadınlar olarak devam ediyoruz. Mesela buradaki gül reçellerimiz Sivas’ın kendi topraklarında yetişen güllerden. Sivas'ın çok güzel gülleri var. Karınca kadınları olarak yerli malımızı kullanıyoruz ve kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Tüketici değil üretici olalım istiyoruz. Sivas’ın ürünlerini kullansınlar" dedi.

    ‘ÜRETİME VE TARIMA DESTEK’
    Sivas topraklarında yetişen ürünlere de değinen Yanalak, "Sivas’ta yetişen ürünleri değerlendirelim. Bunların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Büyük marketlerden alışverişe gidiyoruz. Büyük marketlerden alışveriş yapmayı halk olarak seviyoruz. Fakat gittiğimizde nohut, mercimek gibi ürünler alıyoruz ve bunlar hep Kanada'nın ürünleri. Toprak Mahsulleri ofisi dahi yabancı ürünleri satıyor. Biz Ulaş nohudunu çok sattık. Üreticilere ve tarıma destek olunsun istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow