hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO Başkanı Eken: Azerbaycan'ı gönülden destekliyoruz

    STSO Başkanı Eken: Azerbaycanı gönülden destekliyoruz
    expand

    STSO Başkanı Eken: Azerbaycan'ı gönülden destekliyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS,(DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında video konferans olarak gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan STSO Başkanı Eken, "Azerbaycan ordusunun Karabağ'ı işgalden kurtarmak için başlattıkları operasyonları gönülden destekliyoruz. Alçak saldırılarda yaşamını yitiren gardaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. 
    Eylül ayı Meclis Toplantısı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ermenistan’ın, Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınayan Başkan Eken, "Gardaş ülkemiz Azerbaycan’a, Ermenistan tarafından yapılan hain saldırı sonrasında Azerbaycan ordusunun Karabağ’ı işgalden kurtarmak için başlattıkları operasyonları gönülden destekliyoruz. Alçak saldırılarda yaşamını yitiren gardaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Her zaman için Türkiye Cumhuriyeti’nin kardeşlerinin yanında olduğumuzu bir kez daha bu meclisten haykırıyoruz." dedi.
    Yönetim Kurulu çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Eken, şunları kaydetti; “Macaristan büyükelçisi Victor Matis ve beraberindekiler odamızı ziyaret ettiler. Büyükelçi ziyaretinde Sivas’ta işbirliği yaptırmak istediğini, Sivas'ı çok beğendiğini burada ticari işler yapmak istediğini ve Covid-19’un azaldığı dönemlerde de Macaristan’dan bir ekiple ülkemize gelip hem tarihi yerleri gezip hem de buradaki firmalarımızla bir kümeleşme, bir görüşme buluşma yapacağız." diye konuştu.

    'YÜKSEK HIZLI TRENE SİVAS'IN HAZIR OLMASI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK'
    Yüksek Hızlı Trene Sivas’ın hazır olması için çalıştay düzenleneceğini ifade eden Eken, “Sivas Valiliği tarafından düzenlenen YHT’nin Sivas’ın sosyo-ekonomik gelişimine katkı programına katıldım. Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın bir çalıştay hazırlığı yaptığını iletmiştim. Bu çalıştay pandemiden dolayı çok hızlı ilerlemiyor ama yönetimdeki arkadaşlar sağolsunlar hızlı bir şekilde çalışma yapıyorlar. Yönetim Kurulumuza, belediye başkanımızı davet ediyoruz. Onunla bir işbirliği yaparak valiliğimizin öncülüğünde ekim sonu yada kasım ayı içerisinde bir çalıştay düzenleyeceğiz" dedi.
    Sivas’ın en önemli sorunu ve işsizliği bitirmek için tek çözüm yolunun Demirağ OSB’nin 6.Bölge teşvik kapsamına alınması gerektiğinin altını çizen Eken; “TOBB tarafından düzenlenen İstişare Toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank katıldı. Bu programda bende Bakanımıza 94 milyon TL alt yapı bedeli güncellenen Demirağ OSB’nin sözleşmesi 2020’nin sonunda bitmesi gerekiyor. 94 milyon TL bedelin 4 milyon TL’si gelmiş, 90 milyon TL daha gelmemiş. Altyapı nasıl bitecek, 90 milyon TL gönderilmeli ki bu altyapı bitsin. Sonra verilen sözde hayata geçsin. Bizim teşvik ne oldu dememiz Ticaret Sanayi Odasının dışına çıkmıyor. İŞKUR’a kayıtlı 45 bin işsiz var. Teşvike destek verelim, bu kardeşlerimizi oraya aktaralım. Yönetim kurulumuzla birlikte mektup hazırlıyoruz, direk cumhurbaşkanımıza bu mektubumuzu göndereceğiz. Sivas’ın en önemli konusu, bizim asıl icraat yapmamız gereken tek şey işsizliği bitirecek olan Demirağ’a özel teşvik kapsamına alınması." ifadelerini kullandı.

    FOTOGRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow