hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müze içerisinde Aşık Veysel odası açıldı

    Müze içerisinde Aşık Veysel odası açıldı
    expand

    Müze içerisinde Aşık Veysel odası açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KIRAS/SİVAS,(DHA) - SİVAS'ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Atatürk ve Kongre Müzesi'nde "Aşık Veysel Odası" açıldı. 
    Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 50'nci yıl dönümünde memleketi Sivas'taki Atatürk ve Kongre Müzesi'nde "Aşık Veysel Odası" oluşturuldu. Ünlü halk ozanının silikon heykeli, fotoğrafları, plak ve kasetleri ile kendisiyle ilgili yayınlanan kitapların yer aldığı özel odanın açılışını Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, kızı Hayriye Özer ve torunu Çiğdem Özer yaptı.
    Açılışta konuşan Vali Vekili Öztürk, Aşık Veysel'in cumhuriyetin değerleriyle, vatan ve millet sevdasıyla öne çıkmış nadide bir halk ozanı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet şehri Sivas'ta onun adına açılacak bir odanın da en güzel yeri Atatürk ve Kongre Müzesi binasıydı. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Haliyle müzemizi gezen ziyaretçilerimiz bu odada Aşık Veysel'in hatıralarına da tanıklık etmiş olacak" dedi.
    Ünlü ozanın torunu Çiğdem Özer ise Veysel'in cumhuriyetçi, demokrat, çağdaş bir ozan olmasının yanı sıra birlik ve beraberlik üzerine söylediği şiirlerle de öne çıktığını söyleyerek, "Son dönemlerde yaşanan deprem ve sel felaketlerinde çok canımızı yitirdik. Bu acıların ancak ve ancak birlik, beraberlik ve dayanışma ve sabır ile aşılacağına inanıyorum. Onun için kültürel değerleri bu kadar iyi ifade eden Aşık Veysel'in düşünce ve görüşlerine çok daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Program kapsamında açılışı yapılan sergide ise Sivas Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından tuvale yansıtılan Aşık Veysel resimleri misafirlerin beğenisine sunuldu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow