hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortaokul öğrencileri Aşık Veysel'i andı

    Ortaokul öğrencileri Aşık Veyseli andı
    expand

    Ortaokul öğrencileri Aşık Veysel'i andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sanat Sivas Projesi kapsamında Lütfi Fikret Tuncel Ortaokulu öğrencileri resim ve ebru sergisi açtı. Öğrenciler daha sonra Aşık Veysel'i anma programı düzenledi.
    Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl  Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, şube müdürleri Hülya Bozbıyık, Fatih Aydın, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin ebru ve yağlı boya resim çalışmalarından oluşan serginin açılışını öğrencilerle birlikte yapan İl Müdürü Savaşçı, daha sonra Okul Müdürü Hatice Gün eşliğinde sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Sergi açılışının ardından dünyaca ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatının da anlatıldığı Aşık Veysel'i anma programı gerçekleştirildi. Programda öğrenciler Aşık Veysel Şatıroğlu'nun eserlerini seslendirdi. Öğrenciler tiyatro oyunları ile de ünlü halk ozanının hayatından kesitler sundu.
    Programın sonunda tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, "Valimizin öncülüğünde başlattığımız '2023'e Doğru Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi' kapsamında hayata geçirdiğimiz onlarca projemizden birisi olan Sanat Sivas Projesinin burada çok güzel bir örneğini gördük. Okulumuz mülteci kardeşlerimizin de eğitim gördüğü bir okul. Az önce resim sergisini gezdik. Gerçekten harika eserler ortaya koymuşlar. Her zaman söylüyoruz; 'bir okul müdürü kadar okuldur ve bir okulda ana aktör öğretmendir' diye. Kısa zamanda bu okulda büyük gelişim gösteren Hatice hocam ve ekibine, yine çocuklarımıza büyük emek veren müzik ve görsel sanatlar öğretmenlerimize ve bu çalışmaların hepsinde ayrı ayrı emeği olan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasının her bir safhasında büyük emekler var. Bunu tepeden inme birisi olarak değil, milli eğitimin her bir kademesinde görev yapmış bir meslektaşınız olarak söylüyorum. O nedenle bu programın düzenlenmesinde emeği olan meslektaşlarımı tekrar tekrar tebrik ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow