hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: Sıra dışı bir üniversite olacağız

    Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: Sıra dışı bir üniversite olacağız
    expand

    Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: Sıra dışı bir üniversite olacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)-  SİVAS Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
    Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen programda Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
    Göreve başladıktan sonra 1 yıl içerisinde üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Kul, "İlk önce bütçemiz oluşturuldu. 2019 yılı içerisinde herhangi bir bütçe oluşturulmamıştı. İlk çalışmalarımız bütçemizin çıkarılması için gerçekleştirildi. Bununla alakalı olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı yoğun görüşmelerimiz oldu. Bir an önce bütçemizin çıkmasını sağladık. Akademik ve idari personelimizi aldık. Kanunla üç tane fakülte kurulmuş fakat bu üç fakülte içerisindeki bölümler belirlenmiş. Mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, havacılık ve uzay bilimleri fakültesi ile tarım bilimleri fakültesi var ama bunların içerisinde hangi bölümler var bunlar belli değildi. Bunların planlanmasını yaptık. Bunun için de YÖK'e başvurduk. Bu bölümlerin açılması içinde YÖK'teki eğitim komisyonunun ikna edilmesi lazım. Çünkü şu anda YÖK öğrenci gelmeyen, öğrencilerin tercih etmediği mühendislik veya diğer farklı alanlarda olsa bölümlerin açılmasına sıcak bakmıyor. Bu büyük bir problem. Biz bu problemi aşabilmek için bir yol haritası çizdik. Baştan beri de bunun üzerine yoğun bir şekilde çalıştık" dedi.

    'SIRADIŞI BİR ÜNİVERSİTE OLALIM'
    Sıra dışı ve öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Kul,"Dedik ki biz sıra dışı bir üniversite olalım. Bu bir gerçek olarak önümüzde dursun teknik üniversitelerin karşısında problem olarak duruyor bu bunu aşacak bir yol haritası belirledik. Bu yol haritası farklı sıra dışı nitelikli bir üniversite olmak. Amacımız bu anlamda da savunma sanayini hedef olarak seçtik. Savunma sanayinde ihtisas üniversitesi olmak temel hedefimiz, misyonumuz budur dedik. Bu kapsamda ülkemizin savunma sanayinde önde gelen kuruluşlarıyla iletişime geçtik. TÜBİTAK Savunma Araştırma Geliştirme, TÜBİTAK Uzay, ROKETSAN ve ASELSAN gibi savunma kuruluşlarıyla temasa geçtik ve çeşitli anlaşmalar yaptık.  diye konuştu.

    'BUTİK VE NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ'
    Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin butik bir üniversite olduğunun ve üç fakülteden oluşacağını aktaran Kul, "Kuruluşu da öyle zaten planlama zaten öyle yapılmış butik ama nitelikli bir üniversite olması zaten düşünülmüş. Fiziki olarak şuanda yapılan bir inşaatımız var. Bu inşaat bitmeden de 4 yıllık öğrenci alma şansımız yok. Fiziki olarak binamız yok. Farklı, nitelikli bir üniversite olmadan öğrenci almamız büyük bir risk içeriyor. 2 yıl sabredelim diyorum ben iyi bir yerden başlayalım böylece önümüzde öğrenci alma gibi bir problem olmasın" dedi.

    TEŞVİKLERİN TAKİBİ YAPILACAK
    Üniversitede yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin eğitim göreceğini belirten Kul, akademisyenlere 5 bin boyunca verilecek olan 2 bin liralık teşvikinde her yıl sonunda takibinin yapılacağını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow