hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas Barosu'ndan 'çoklu baro' açıklaması

    Sivas Barosundan çoklu baro açıklaması
    expand

    Sivas Barosu'ndan 'çoklu baro' açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mert Taha VAROL-Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir Avukatlık Kanunu'nun değişikliği yaptığı basın açıklamasında  "Çoklu baroyu getirirseniz bağımsız savunmayı bağımlı hale getirirsiniz, bölünmeye sebep olursunuz" dedi.
    Sivas Baro Başkanlığı Avukatlık Kanununun değişmesi ve çoklu baro sistemine geçilmesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasına Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir'in yanı sıra baroya kayıtlı yaklaşık 100 avukat katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Demir, "Baroların siyaset yaptığı iddia ediliyor. Eğer siz çoklu Baroyu getirirseniz siyaset yapmak üzere bir araya gelmiş kötü niyetli insanların, marjinal grupların önüne siyaseti altın tepsi ile sunmuş olursunuz. barolar hukuk paydasında değil ideoloji etrafında toplanırlar" diye konuştu. 
    Sivas Barosu'nun konuya ilişkin siyaset üstü tavrı olduğunu ve Baro'nun iktidarın ne yanında ne karşısında olduğunun belirten Demir meclisteki hukukçu milletvekillerine seslenerek, "Hukuk siyaset üstü bir tavırdır. Milletvekilleri siyaset kimliğinizi bir kenara bırakıp ülkeyi, yargıyı, devletin üç sacayağından birinin topal etmeyiniz. Genel Kurula getirilmesi durumda sağduyulu ve hukukçu kimliğiyle, vicdanların seslerini duyarak millet vekillerini 80 Baro'nun ve Türkiye Barolar Birliği'nin karşı çıktığı şekilde bu konuya itiraz etmesini ve hukukçu kimlikleriyle davranmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow