hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta balıkçılar sezonu kapatmaya hazırlanıyor

    Sivasta balıkçılar sezonu kapatmaya hazırlanıyor
    expand

    Sivas'ta balıkçılar sezonu kapatmaya hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta geçen yıl Eylül ayından itibaren mevsimin taze balıklarının yer aldığı tezgâhlar sezonun sonuna geldi.
    Av sezonun Eylül ayında açılmasıyla birlikte balıklar Sivas'ta tezgâhta yerini almıştı. Hamsinin küçük olması nedeniyle yasaklanmasının ardından tezgahlar palamut, istavrit, mezgit ve kafes balıklarına kaldı. Bol palamut satışının gerçekleştiği dönemde balıkçılar yaklaşık 20 gün sonra sezonu kapatacaklarını bildirdi.
    Kentte baba mesleğini olan balıkçılığı devam ettiren Burak Somtaş "Balıkçılık prosedürü itibariyle Eylül’ün 1’inde başlar ve Nisan’ın 15 ‘ine kadar devam eder. Fakat Sivas’ta balığa olan ilgi 10,11 ve 12’nci aylarda başlar. Ticaretin en iyi durumu bu dönemlerdedir. Mevsim şartlarının daha soğuk olduğu dönemlerdedir. Bu sene palamutta bolluk vardı. Bu bolluğu sezon sonuna kadar yaşadık. Hala tezgahımızda. Yalnız hamside sıkıntı yaşadık. Hamsiler küçük çıktı. Böyle olunca kaliteli hamsi bulmak zor oldu. Buna rağmen tezgahımıza en iyi hamsileri getirmeye çalıştık. Palamutla birlikte mezgit, çupra, levrek gibi ne çıktıysa getirdik. Şu anda sezonun son 15-20 gününe girmiş bulunmaktayız" dedi.

    ‘RAMAZAN’DA BALIK OLMAYACAK’
    Kentte ramazan aylarında balık yerine daha çok kırmızı et ve tavuk tercih edildiğini belirten Somtaş, "Halkın nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz. Yalnız bu sene et ve tavuk fiyatları biraz yüksek gidiyor. Balık ramazanda satılsa bile kısa süre hava sıcaklıkları nedeniyle deniz balıkları çıkmayacak ve sonra av yasağı gelecek. Dolayısıyla bu ramazanda balık çok olmayacak" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow