hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta engellilere atlı hipoterapi

    Sivasta engellilere atlı hipoterapi
    expand

    Sivas'ta engellilere atlı hipoterapi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' kapsamında Sivasspor Binicilik ve Atlı Cirit Tesisleri'nde engellimere yönelik hipoterapi uygulaması yapıldı.
    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen programda özel gereksinimli bireylere yönelik at üzerinde hipoterapi uygulandı. Fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden yararlanan bir tedavi stratejisi olan hipoterapi uygulaması ile özel gereksinimli bireyler keyifli bir zaman geçirdi.
    Programın ardından açıklamada bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, dünyanın kaderini değiştirecek bir akım ortaya koymak için kalpten başka bir şeye ihtiyacın olmadığını belirterek, "Asıl olan insanın kalbidir. Çocuklarımızın yüreklerine o kadar büyük sevgi aşılayalım ki, hiç kimsenin etniğine, bedensel eksikliğine bakmasın. Sevgiyle, kalbiyle hayata baksın" dedi.
    Sosyal devlet anlayışı gereğince; özel gereksinimli gruplara yönelik desteğin her zaman sağladığını vurgulayan Vali Ayhan, "Devletimiz, özellikle engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacı ve sıkıntılarına derman oluyor. Bu hafta da onların haftası. Onların sosyalleşmesi için tüm gayretler gösteriliyor. Bir devlet, vatandaşına verdiği değer kadar güçlüdür. Asıl olan kalptir. Rabbim herkesin kalbine; sevgiyi, aşkı ve muhabbeti versin" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow