hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 'Mavi Marmara' açıklaması

    Sivasta Mavi Marmara açıklaması
    expand

    Sivas'ta 'Mavi Marmara' açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, basın açıklaması yaparak İsrail'i kınadı.
    Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği etkinlikte Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yaptığı saldırının yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Kale Cami önünde grup adına basın bildirisini okuyan İHH Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, olayın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen şehitleri unutmadıklarını belirterek, Mavi Marmara Gemisi'nin 2010 yılında başladığı yolculuğuna hala devam ettiğini söyledi.
    Bugün gelinen süreçte İsrail'in, Filistin'in her bölgesinde uyguladığı yıkım ve güç politikasıyla bölgede daha fazla problem ürettiğini, kendi ırkından başka bir millete yaşam hakkı tanımadığını vurgulayan Zileli, "İyi bir insan olmanın verdiği mazlumdan yana olma tavrımız dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Mavi Marmara yoluna devam etmektedir, kutlu sefer rotasını hiçbir zaman değiştirmemiştir" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow