hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO Başkanı Eken, 2020 yılını değerlendirdi

    STSO Başkanı Eken, 2020 yılını değerlendirdi
    expand

    STSO Başkanı Eken, 2020 yılını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken 2020 yılında odanın yaptığı çalışmalar ve 2021 yılında yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
    STSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Eken, 'durmak yok yola devam' mantığı ile Sivas'ın gelişmesi için çalışacaklarının altını çizerek, yeni yılda daha da güçlenerek hareket edileceğini söyledi. Pandemi sürecinde esnafın her ne kadar etkilense de yaraların hep beraber sarılacağının vurgusunu yapan Eken, "Devletimizden Allah razı olsun, elinden geleni her zaman yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bu günleri el birliği ile atlatacağız. Geçtiğimiz yılda yönetim kurulumuz ile ilk yapmış olduğumuz şey Ankara temasları oldu. Orada Sivas'la ilgili ilgili görüşülecek bütün kişilerle iletişime geçtik. En önemli faaliyetlerden biri Hazine Bakanımız Berat Albayrak beyinde katıldığı, moderatörlüğünü de benim yapmış olduğum 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Sivas İş Dünyası Buluşması' programıydı. Bu programda Sivaslı sanayicilerimiz ile Hazine Bakanımız bir araya gelerek bire bir sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın dertleri problemlerini dinledi. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bankası'nın genel müdürlükleri ile Gelir İdare Daire Başkanı ile birlikte yine iş insanlarımızı bir araya getirdik. Dertler ve sıkıntılar bire bir genel müdürlerine aktarıldı. Sivassporumuza otobüs aldık ve teslim ettik. Tüdemsaş'ın kapanıp kapanmayacağı noktasında bakanımızın yanına giderek birinci ağızdan kapanmayacağını teyit ettik. 2020 yılında 'Gurbetten Sılaya Haydi Yatırıma' projesi ile Sayın Valimizin önderliğinde Belediye Başkanımız ve rektörlerimiz ile birlikte 3 gün Kocaeli'nde çalışmalar yapık. Orada iş insanlarının yanına giderek onlara Sivas'a gelmelerini ve yatırım yapmalarını anlattık. Hepsinden söz aldık Sivas'a yatırım yapmaları ile ilgili. Pandemi sürecinde eğitimin hep yanında durduk bu süreçte geçen gün en son 55 adet tableti Milli Eğitim Müdürüne teslim ettik. Oda olarak özel bir banka ile anlaşıp firma başı 50 bin lira esnafımıza kredi verdirdik. 320 firmaya 16 milyon lira kredi imkanı sağladık. Maskenin bulunmadığı dönemde 100-110 bin maske tedarik ederek 610 tane firmamıza kapı kapı maske dağıttık. 'Biz Bize Yeteriz' kampanyasına üyelerimizin kendi şahsı hesaplarından 1 milyon liraya yakın destek sağladık. Üyelerimizden gelen talepleri birinci ağızdan bakanlarımıza direkt ilettik. İl Pandemi Kurulunda gelen talepleri yine dile getirdik. 'Haydi Sivas Esnafına Sahip Çık' ile 100 farklı noktaya billboard astık 5 bin tane broşür dağıttık bu kampanya ile yerel esnafa sahip çıkmayı amaçladık. Kira ertelemesi için çağrılar yaptık ilgili kuruluşlardan geri dönüşler aldık" ifadelerini kullandı.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 18 Kasım 2020 tarihinde yapılan Ekonomi Şurası'na değinen Eken, "Her zaman bu toplantıda dinleyici olan Sivas bu sefer toplantıya katıldı. Sivas adına çok önemli bir toplantı oldu. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi sözü alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verip de yapmadığı bir şey hiç olmamıştır" dedi.
    2021 yılında yapılacak projeler hakkında bilgi veren Mustafa Eken, "2021'de yeni bir fuar alanı yapacağız. Hızlı Tren için bir çalıştay düzeleceğiz, Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin çalışmalarına devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow