hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suşehri Kızılay, 2019 yılını değerlendirdi

    Suşehri Kızılay, 2019 yılını değerlendirdi
    expand

    Suşehri Kızılay, 2019 yılını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğuzhan ÇİFCİ/SUŞEHRİ (Sivas), (DHA) - SUŞEHRİ Kızılay İlçe Temsilcisi İsa Şahin düzenlediği toplantıda 2019 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı.
    İlçe Temsilcisi İsa Şahin, gönüllü Kızılay temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını değerlendirdi. Şahin, 151 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Kızılay, dün olduğu gibi her zaman yardım elini uzatmaya devam edeceğini söyledi.
    Türk Kızılay Suşehri Temsilciliği olarak gelen yardımları, doğru hedeflere ulaştırmaya devam ettiklerini kaydeden Şahin, "Sizlerden gelen giysi, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerini, dağıtımını yaparak Kızılay sistemi üzerinden kayıt altına almaktayız. Ramazan bayramı öncesi ihtiyaç sahibi 125 ailemize bayramlık olarak bay, bayan, çocuk elbisesi olmak üzere desteklerimizi ulaştırdık. Yine tespitlerini yaptığımız sistem üzerinden gerekli kontrol ve araştırmalar sonucu ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda kolisi ve konserve kıyma, kavurma kutularını adreslerine teslim etmekteyiz. Bu çalışmalarımız ile 2019 yılı sonu itibari ile 240 ailemize giysi yardımlarımızı ulaştırmış bulunmaktayız. Okullarımızda okuyan 750 öğrencimize İstanbul Kızılay Başkanlığı tarafından gönderilen kışlık giysi hediyelerimizi ulaştırdık. Talep doğrultusunda Genç Kızılay birimiz ile okullarımızda ve KYK yurdumuzda Kızılay sunumlarını yaptık. 50 ailemize 300 lira nakdi yardım desteğini hesaplarına yatırılmak üzere ulaştırdık. 135 adet gıda kolimizi ve 392 adet kıyma ve kavurma etleri, tespitlerini yaptığımız ve bizlere başvuru yapanlara ulaştırdık. Özel eğitim öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları için Kemalpaşa İlkokulumuza özel eğitim sınıfı kazandırdık. Eğitime destek adına çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" dedi.
    Dünya üzerinde yardımlaşma konusunda ilk sırada yer alan Türk Kızılayı her türlü afette, yardımlaşmada dünden bu güne, elde ettiği bilgi birikimi ile ihtiyaç anında sizlerden aldığı destekle her an her yerde olmaya devam edeceğini kaydeden Şahin, "Gönüllülerimiz ile, genç Kızılay ekibimiz ile, hayırseverlerimiz ile, yönetimimiz ile insanlığın ızdırabını dindirmek için iyilik yolundaki yürüyüşümüz devam edecektir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow