hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ugandalı Namubıru Müslüman oldu, 'Zeynep' ismini aldı

    Ugandalı Namubıru Müslüman oldu, Zeynep ismini aldı
    expand

    Ugandalı Namubıru Müslüman oldu, 'Zeynep' ismini aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - UGANDA vatandaşı Yvonne Namubıru(31), Sivas İl Müftülüğü’nde düzenlenen törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve 'Zeynep' ismini aldı.
    Sivas’ta bir ailenin yanında yardımcı anne olarak çalışan Namubıru, bu kişilerin yaşantısından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi. Sivas İl Müftülüğü'ne müracaat eden Namubıru, Sivas İl Müftülüğünde düzenlenen 'İhtida Merasimi' ile Müslüman olarak Zeynep ismini aldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftü Vekili Muttalip Karataş tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Namubıru'ya bilgiler verildi.
    Burada konuşan Karataş, "Allah'ın lütfu ve kendi iradesiyle İslam'ı tercih eden Yvonne Namubıru’yu ve onun Müslüman olmasına vesile olanları tebrik ediyorum. İslam Dinini araştırıp özgür iradesiyle Müslüman olan ve Zeynep adını alan Namubıru Hanım şu andan itibaren hayatında tertemiz bir sayfa açtı. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" dedi.
    Müftü Vekili Karataş, Namubıru’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte mealli Kuran-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow