hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vakıflardan 500 depremzede aileye kuru gıda yardımı

    Vakıflardan 500 depremzede aileye kuru gıda yardımı
    expand

    Vakıflardan 500 depremzede aileye kuru gıda yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS, (DHA)- SİVAS Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek, kente yerleşen depremzede 500 aileye kuru gıda yardımı yaptı. 
    Sivas Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremden etkilenen depremzede aileler için yardım çalışması başlattı. Bu kapsamda genel müdürlük tarafından Sivas'a gönderilen kuru gıda malzemelerinin dağıtımına başlandı. Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, evleri tek tek gezerek kuru gıda kolilerini dağıttı. 
    Kente yaklaşık 22 bin depremzedenin misafir edildiğini, evlerde kalan depremzede ailelere destek vermek amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuru gıda kolileri gönderdiğini belirten Karaca, "Hizmetler hamdolsun çok güzel şekilde yürütülüyor. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde günlük yaklaşık bin 500 kişiye iftar veriyoruz. Ramazandan sonra da bu acı dindirilinceye, insanlar huzura erdirilinceye kadar yardımlar devam edecek. Depremden etkilenen ve şehrimize gelen 500 ailemize de gıda desteğinde bulunuyoruz. Depremden sonra Malatya ve Doğanşehir'de günlük 3 bin kişiye pilav ve kavurma olmak üzere sıcak yemek verdik. Hamdolsun o noktada hizmetimiz ulaşmış oldu" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow