hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Ayhan, STSO'nun konuğu oldu

    Vali Ayhan, STSOnun konuğu oldu
    expand

    Vali Ayhan, STSO'nun konuğu oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Toplantısına, Vali Salih Ayhan konuk oldu.
    Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda STSO üyelerinden gelen sorun ve sıkıntılar ele alınırken, Aralık ayında yapılması planlanan YHT Çalıştayı konusunda da istişarede bulunuldu.
    STSO Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu toplantısına Vali Salih Ayhan’ın konuk olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Haftalık olağan toplantımızda Sivas Valimiz Salih Ayhan’ı konuk ediyoruz. Kendisi her zaman için esnafımızın, tüccarımızın, halkımızın yanında. Biz, bu anlamda tüm Sivas esnafı, tüccarı ve sanayicileri adına Valimize çok teşekkür ediyoruz. Bugünde inşallah toplantımızda hem burada çalışmalarımızla ilgili Sayın Valimize bilgi vereceğiz, hem de Valimizden öğrenmek istediğimiz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi isteyeceğiz" dedi.
    Aralık ayında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Çalıştayı konusuna da değinen Başkan Eken, "Tabi en önemlisi de inşallah Aralık ayında yapmayı düşündüğümüz Hızlı Tren Çalıştayı ile ilgili Valimize sunum yapacağız, hem fikirlerini alarak birlikte onayladıktan sonra inşallah tarihimizi, yol haritamızı belirleyeceğiz. Yönetim Kurulu toplantımıza katıldığı için Valimiz Salih Ayhan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Vali Salih Ayhan ise istişare toplantılarını önemsediğini dile getirerek, "Yoğun bir şekilde bu tür iş dünyası, üreten kesimi özellikle sektörlerde sektör bazlı toplantılar yapıyorduk. Burada üreticilerin karşılaştığı sıkıntıları, sorunları temel yapmak üzere tabanda güçlü bir adım olması lazım. Bir kişinin saha hakimiyeti, alan hakimiyeti olur bilgi birikimi de yüksek olduğu zaman çözemeyeceği hiçbir sorun yok. Dolayısıyla asıl olay kamu otoritesini üreticiye yatırım yaparak istihdam sağlayarak güven ortamı sağlamak, önünü açmak, destek olmak, gerekli altyapıyı sağlamak. Ve karşılaştığı hukuki ve bürokratik sorunları varsa bunları aşmasında yardımcı olmak. Bu tür iletişimler, toplantılar şehirler için önemli. Bu şehrin her anındaki yolculuğu bir eylem birlikteliği oluşturarak bir hedefe kilitlenmesi, odaklanması ve aynı amaç uğrunda olması, ortak istişare olmasına katkı olur. Ve bu tür toplantılar hem beyin fırtınası açısından önemli. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası şehrin tamamını temsil ediyor ve şehrin tamamıyla ilgilidir. Toplantımız hayırlı uğurlu olsun. Bunlar bir hizmettir toplantılarda çıkan fikirler bizim görmediğimiz hususları sizin görmeniz sizin göremediğinizi bizim görmemiz dolayısıyla toplantı bir hizmettir. Böyle bir çalışma için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow