hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Zara için bir fikrim var' projesinde sonuçlar açıklandı

    Zara için bir fikrim var projesinde sonuçlar açıklandı
    expand

    'Zara için bir fikrim var' projesinde sonuçlar açıklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KIRAS/ZARA (Sivas), (DHA)- ZARA Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Zara için bir fikrim var' proje yarışmasının birincisi 'Her Şey Zara' adlı proje ile Mustafa Gül oldu.
    Zara Kaymakamlığı tarafından ilçenin sorunlarına çözüm bulma noktasında halkında fikirlerini almak amacıyla  'Zara için bir fikrim var' proje yarışması düzenlendi. Yarışmaya 35 proje başvurusu yapıldı. Zara Kaymakamlığı proje değerlendirme heyeti tarafından projeler titizlikle incelenerek projenin mevcut şartnameye uygunluğu, projenin özgün oluşu, projenin sorunlara akılcı ve gerçekçi çözüm önerisi sunması, sürdürülebilirlik, daha önce gerçekleştirilmiş ya da devam eden projelere benzerlik taşıması, yöre şartlarına uygunluk gibi birçok kriter dikkate alınarak değerlendirildi. Değerlendirme sonucu 'Her Şey Zara' adlı proje ile Mustafa Gül birinci, 
    'Sesli Öyküler' adlı proje ile Osman Sarılyıldız ikinci, 'Manevi Evlat' adlı proje ile Gülbahar Değdeş ve Murat Köroğlu üçüncü oldu. 
    Proje yarışması hakkında bilgiler veren Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, "Biz sık sık ilçemizde hane ve esnaf ziyaretleri yaptığımızda vatandaşlarımızın güzel ilçemiz için bir fikrinin olduğunu gözlemledik. Buradan yola çıkarak bir fikir yarışması düzenlemek istedik. Daha güzel bir Zara için vatandaşlarımızı da konuya dahil ederek böyle bir yarışma yapmaya karar verdik. Gerçekten çok güzel bir yarışma oldu. Birbirinden güzel projeler başvuruldu. Zaramızın kültürünü yansıtacak projeleri seçmekte hakem heyetimiz çok zorlandı. İlk üç dereceye girenler titizlikle belirlendi. Yarışma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
    Yarışmada birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL ödül verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow