hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'ndan madalya ile döndüler

    İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasından madalya ile döndüler
    expand

    İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'ndan madalya ile döndüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (DHA)- TÜRKİYE  Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında Marmaraereğlili öğrenciler madalya ile döndü.

    Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında, Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri üniversite düzeyinde yarıştı. 22 farklı ülkeden 1056 yarışmacının katılım sağladığı, 78 farklı kategoride yarışmalarının düzenlendiği, Türkiye Aşçılık Millî Takımı üyelerinden oluşan 92 jürinin eşlik ettiği ve 3 gün süren festivalde, ziyaretçiler için de tadım masaları hazırlandı. Birbirinden farklı hünerlerin sergilendiği 'Mutfakta Artistik Sanat' çalışmaları için de ayrı bir bölüm yer aldı. 

    Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu'ndan yarışmasına katılan, Mert Keskin, makarna, Melisa Yılmaz, balık yarışmasında birincilik madalyasını elde ederken, İkra Ak, restoran tatlı tabağı, Müslime İrem Esmeray, restoran tatlı tabağı ve Rümeysa Çiftçi, et  tabağı ikincisi oldu. Madalya ile dönen öğrenciler Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.


    Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ilçede bulunan okulların, uluslararası alandaki çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmadan iki şampiyonluk ve üç ikincilikle dönen öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Ata, "Öğrencilerimizin becerilerini geliştirerek mutfak sanatları ile mesleki çalışmalarını ileri taşımaları için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow