hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaraereğlisi Belediyesi'nden personele meme kanseri semineri

    Marmaraereğlisi Belediyesinden personele meme kanseri semineri
    expand

    Marmaraereğlisi Belediyesi'nden personele meme kanseri semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (DHA) - TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı kapsamında kadın çalışanlarına 'meme kanseri bilgilendirme' semineri düzenledi.

    Marmaraereğlisi Belediyesi ve özel bir hastane işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal, meme kanseri hakkında bilinmeyenleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı. Op Dr Hakan Sunal, kadın personele meme kanserinin önemi, risk faktörleri, genetik yatkınlık, hormonal etkiler, meme kanserinde erken tanının önemi ve meme kanserinin uyarıcı belirtileri hakkında bilgi verdi.

    Kadın personelin büyük ilgisiyle gerçekleştirilen seminerde, Op.Dr. Hakan Sunal, meme kanserinin, akciğer kanserinden sonra dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser çeşidi olduğunu belirterek, "Erken dönemde meme kanseri ağrı yapmaz hatta hiçbir semptom göstermez. Bu sebeple kadınlar mutlaka her ay düzenli olarak el muayenesi yapması erken teşhiste çok önemli. Fakat kanser gelişmeye devam ettikçe bazı bulgular ortaya çıkar. Memede ele kitle gelmesi, memede veya koltuk altında şişlik veya kalınlaşma oluşması, memenin şeklinde veya büyüklüğünde değişiklik olması meme başı akıntısı gibi belirtilerin gözlemlenmesi halinde acilen doktora başvurmak gerekir" dedi.

    Kadın personellerden gelen soruların cevaplanmasıyla son bulan seminer, Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek'in, Doç. Dr. Hakan Sunal ve ekibine hediye takdim etti. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow